Ισραήλ: Χιλιάδες άνθρωποι στους δρόμους για την δικαστική μεταρρύθμιση

israel diadiloseis 1

Advertisement

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν ξανά στους δρόμους όλης της χώρας • Ρήγμα στον κυβερνητικό συνασπισμό, με τον υπουργό Άμυνας να ζητά να παγώσει η αμφιλεγόμενη μεταρρύθμιση.

Ιστορικές και πρωτόγνωρες καταστάσεις βιώνει το Ισραήλ, καθώς κλιμακώνεται ο αναβρασμός στη χώρα, ως απόρροια της δικαστικής μεταρρύθμισης του συστήματος Δικαιοσύνης, που δρομολογεί ο δεξιός /ακροδεξιός κυβερνητικός σχηματισμός υπό τον πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

Και αυτό το Σάββατο, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους όλης της χώρας για εκφράσουν την οργισμένη αντίδρασή τους στις κυβερνητικές μεθοδεύσεις.

Σημειώνεται πως πρόκειται για τη 12η συνεχή εβδομάδα κινητοποιήσεων που καταδεικνύει τις αντιστάσεις που υπάρχουν σε όλο το φάσμα της κοινωνίας: ακόμα και στον στρατό και την αστυνομία της χώρας. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις εδώ και πολλά χρόνια.

Η αστυνομία προχώρησε σε πολλές συλλήψεις στο Τελ Αβίβ, καθώς διαδηλωτές απέκλεισαν τον κεντρικό αυτοκινητόδρομο Ayalon, ανάβοντας φωτιές και τοποθετώντας εμπόδια. Για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε χρήση βίας, όπως π.χ. με κανόνια νερού.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement