WSJ: Τελεσίγραφο Ισραήλ στη Χαμάς

hamas 0405

Advertisement

Τηλεσίγραφο μίας εβδομάδας δίνει το Ισραήλ στη Χαμάς προκειμένου να συμφωνήσει στο σχέδιο εκμεταλλεύσεως που βρίσκεται στο «τραπέζι», διαφορετικά απειλούν με επίθεση στη Ράφα, στη νοτιοανατολική Γάζα, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal .

Βάσει όσων το δημοσίευμα αναφέρει, η Χαμάς καθυστερεί να καταλήξει σε μια συμφωνία για εκεχειρία προκειμένου να πετύχει καλύτερους όρους που θα διασφαλίσει την επιβίωσή της.

Εντούτοις, το δημοσίευμα δεν διευκρινίζει ποτέ δόθηκε το τελεσίγραφο, αλλά επικαλείται Αιγύπτιους αξιωματούχους που μίλησαν σήμερα, πράγμα που σημαίνει ότι ο Χαμάς θα πρέπει μέχρι την επόμενη Παρασκευή να συμφωνήσει στη συμφωνία.

Σημειώνεται πως οι ηγέτες της οργάνωσης στη Γάζα, όπως ο Γιαχία Σινουάρ, δεν έχουν απαντήσει ακόμα στην πρόταση, ενώ δεν είναι σαφές αν τη γνωρίζουν ακόμα καθώς κρύβονται σε σήραγγες κάτω από το έδαφος του παλαιστινιακού θύλακα.

«Ο Σινουάρ πρέπει να απορρίψει συμφωνία που δεν περιλαμβάνει μια αξιόπιστη πορεία για τον τερματισμό του πολέμου», προσθέτουν οι αξιωματούχοι στη WSJ.

Την ίδια ώρα οι Άραβες διαμεσολαβητές δήλωσαν επίσης ότι ο Σινουάρ «πιστεύει ότι έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο, είτε επιβιώσει είτε όχι, ανοίγοντας τα μάτια του κόσμου για τα δεινά των Παλαιστινίων και φέρνοντας τη σύγκρουση στη Λωρίδα της Γάζας στο προσκήνιο των παγκόσμιων υποθέσεων».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement