Εκδήλωση για το 10ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο

diethnes panepistimio vstoni

Advertisement

Τη Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Ιδρύτρια Διευθύντρια του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, φιλοξένησε σήμερα η εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, με αφορμή τη σημερινή επετειακή εκδήλωση στο μουσείο Κανελλοπούλου στην Πλάκα, του προγράμματος του 10ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου ”Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ”, που θα πραγματοποιηθεί στη Βοστώνη από 28 Μαίου έως 2 Ιουνίου, με θέμα τη διδασκαλία και τη διάδοση της Ελληνικής γλώσσας στην Ομογένεια των ΗΠΑ.

Όπως είπε η κ. Τσιτσανούδη, πρόκειται για μία δράση που απευθύνεται στην Ομογένεια με αντικείμενο τη διάδοση, τη διδασκαλία και τη διάσωση της Ελληνικής γλώσσας στην Ελληνική Διασπορά, υπό την αιγίδα και τη στήριξη της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του ΥΠΕΞ. Τον Πρωθυπουργό εκπροσώπησε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού κ. Γιάννης Χρυσουλάκης.

Η κ. Τσιτσανούδη μέσω της εκπομπής και της ΦΩΝΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ανακοίνωσε την σύγκλιση ενός Παγκόσμιου Φόρουμ Ομογενειακών Μέσων Ενημέρωσης από Αμερική, Αυστραλία, Ευρώπη, Αφρική και Ασία. Όπως τόνισε, το 2025, αμέσως μετά τις εργασίες του Θερινού Πανεπιστημίου, θα ξεκινήσει η προετοιμασία ώστε να επικοινωνηθεί όσο το δυνατόν καλύτερα η εικόνα της Ελλάδας, ο Πολιτισμός και η γλώσσα της. Στη συνέχεια, απηύθυνε πρόσκληση στην ΕΡΤ και τη ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ που έχουν στηρίξει όλες αυτές τις δράσεις, να συμμετέχουν στο μεγάλο αυτό εγχείρημα.

Να σημειωθεί, ότι το 10ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο οργανώνεται από το Εργαστήριο Μελέτης Κοινωνικών Θεμάτων, ΜΜΕ και Εκπαίδευσης του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Σχολής Επιστημών Αγωγής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, σε συνεργασία με το Maliotis Cultural Center του Hellenic College Holy Cross και την American Hellenic Educational Progressive Association (ΑΧΕΠΑ Αμερικής). Στόχος του είναι η διάδοση και διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στην ομογένεια της Αμερικής.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement