Φλωρίδης: ”Μεγάλη επιτυχία της αστυνομίας στις έρευνες για τη δολοφονία Λυγγερίδη”

Advertisement

Στην επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας στις έρευνες για τη δολοφονία Λυγγερίδη αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης στην εκπομπή «Σήμερα» στον ΣΚΑΪ.

«Τώρα ακολουθεί η δικαιοσύνη που έχει στα χέρια της τον φάκελο, απόλυτα τεκμηριωμένο και η ανάκριση θα πάει την υπόθεση παρακάτω. Η ανακριτική διαδικασία θα φτάσει μέχρι το τέλος και ό,τι προκύπτει να βγει στη δημοσιότητα. Ό,τι τεκμηριώνεται θα αποδίδεται», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο θάνατος του άτυχου αστυνομικού αποτέλεσε αιτία να διαπιστωθεί ότι κάτι δεν πάει καλά» σημείωσε ο υπουργός συμπληρώνοντας πως «έτσι φτάσαμε σε ένα νέο πλαίσιο με τη δηλωμένη αποφασιστικότητά της κυβέρνησης να υπηρετηθεί σωστά».

Σε ερώτηση γιατί η κυβέρνηση δεν προχώρησε πιο γρήγορα τη διαδικασία για την πάταξη της βίας στα γήπεδα, ο υπουργός Δικαιοσύνης υποστήριξε ότι υπήρχε αυστηρό πλαίσιο το οποίο όμως συνέχεια αναβαλλόταν, αναφέροντας ως παράδειγμα την τοποθέτηση καμερών στα γήπεδα.

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση δεχόταν πιέσεις ώστε να μην προχωρήσει στα μέτρα κατά της οπαδικής βίας ο κ. Φλωρίδης απάντησε: «με το κράτος όταν αυτό αποφασίζει να κάνει κάτι, δεν τα βάζει κανείς, θα τον ισοπεδώσει» και πρόσθεσε: «το καρκίνωμα αυτό θα ξεριζωθεί με συστηματική δουλειά και αυστηρό πλαίσιο».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement