Στη Θράκη ο Τσίπρας – Η μάχη του ΣΥΡΙΖΑ για την αποσυσπείρωση και την επόμενη μέρα

2 image00002

Advertisement

Και στη Θράκη, και δη στον πολυσυζητημένο νομό Ροδόπης, αναμένεται να περιοδεύσει ο Αλέξης Τσίπρας μέσα στις επόμενες ημέρες προκειμένου να αντιμετωπίσει το επικοινωνιακό μπαράζ σε βάρος των μουσουλμάνων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια.

Στην Κουμουνδούρου, άλλωστε, αναγνωρίζουν ότι το θέμα έχει υποσκελίσει την προγραμματική αντιπαράθεση που είχαν καταφέρει τις προηγούμενες ημέρες να βάλουν στο επίκεντρο, με εστίαση στη δημόσια υγεία.

Την ίδια ώρα, στο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν τη μάχη απέναντι στην αποσυσπείρωση, αναγνωρίζοντας επίσης ότι το δίλημμα που έχει θέση ο Κυριάκος Μητσοτάκης περί αυτοδυναμίας ή εκλογών τον Αύγουστο μπορεί να είναι ψευδεπίγραφο- «αν χρειαστούν τρίτες εκλογές, αυτές θα γίνουν στις 30 Ιουλίου»-, ωστόσο είναι ικανό να συσπειρώσει τη ΝΔ.

Από την άλλη, έχουν εστιάσει τις ελπίδες τους για μερική ή και ολική ανατροπή στην προσέλκυση ψηφοφόρων τους του 2019 που επέλεξαν την αποχή το Μάιο.

Άπαντες, πάντως, στην Κουμουνδούρου εκτιμούν πως το πιο κρίσιμο χρονικό διάστημα για το κόμμα είναι η 26η Ιουνίου και ο Ιούλιος, όταν και θα συγκροτηθεί ο οδικός χάρτης τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου όσο, όμως, και για το έκτακτο συνέδριο το οποίο θα τις ακολουθήσει.

Σε αυτό το πλαίσιο, μόνο λίγες δεν είναι οι συνεδριάσεις των κομματικών τάσεων αυτές τις ημέρες, «σαν να έχει αρχίσει ήδη ο προσυνεδριακός διάλογος», αναφέρουν μάλιστα κάποιοι με νόημα.

Οι περισσότεροι, εξάλλου, συνομολογούν πως «εδώ που είμαστε, είναι άλλο η συζήτηση να ξεκινήσει από το 24% και άλλο από το 18%».

Στο μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ διοργανώνει σήμερα, στις 19:30, στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου, εκδήλωση για τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τις συνθήκες εργασίας στον τουρισμό στην οποία θα μιλήσει και ο κ. Τσίπρας.

Μιλούν, επίσης, οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος, Χάρης ΜαμουλάκηςΚατερίνα Νοτοπούλου και Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Νωρίτερα, στις 14:00, ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με τον αρχιεπίσκοπο Κρήτης, Ευγένιο, στο κτήριο της Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Το πρωί (10:30) ο πρώην πρωθυπουργός θα συσκεφθεί στο Ρέθυμνο με την αντιπεριφερειάρχη Ρεθύμνου, Μαρία Λιονή, και τους δημάρχους του νομού. Στις 11:30, εξάλλου, θα περιοδεύσει στην αγορά του Ρεθύμνου όπου θα απευθυνθεί και στους πολίτες, στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, στο εκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement