Λαμία – Ολυμπιακός 1-0: Χαστούκι που ακούστηκε μέχρι τον Πειραιά – Έχασε πέναλτι ο κακός Ολυμπιακός με Φορτούνη

fortounis1

Advertisement

Η Λαμία πήρε σπουδαία νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό, ο οποίος ηττήθηκε στην περιφέρεια έπειτα από πέντε χρόνια. Οι Φθιώτες επικράτησαν 1-0 των ερυθρόλευκων με γκολ του Σλίβκα στο 4′. Έχασε πέναλτι ο Φορτούνης, που έπαιζε με σπασμένο δόντι.

Ονειρικά ξεκίνησε το 2024 για τη Λαμία, πάρα πολύ άσχημα για τον Ολυμπιακό. Οι Φθιώτες επικράτησαν 1-0 των ερυθρόλευκων για την 16η αγωνιστική της Stoiximan Super League στο Αθανάσιος Διάκος.

Η ομάδα της Φθιώτιδας πήρε προβάδισμα μόλις στο 4ο λεπτό με τον Σλίβκα, με τους γηπεδούχους να είναι πιο απειλητικοί στο πρώτο μέρος. Στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός ανέβασε ρυθμό, έχασε πέναλτι με τον Φορτούνη, ο οποίος έπαιζε με σπαμένο δόντι, δεν βρήκε ωστόσο τρόπο να ισοφαρίσει.

Όσον αφορά στη βαθμολογία, ο Ολυμπιακός παρέμεινε στους 32 πόντους, ενώ στην 7η θέση με 20 είναι οι γηπεδούχοι. Πρώτοι ήττα για τους ερυθρόλευκους στην περιφέρεια, έπειτα από τον Οκτώβριο του 2018.

Στην επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την ΑΕΚ στο Γεώργιος Καραϊσκάκης για την 17η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το ματς

Η Λαμία ξεκίνησε πολύ δυναμικά στο πρώτο μέρος και πήρε προβάδισμα μόλις στο 4ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Τσιλούλης πάτησε περιοχή, έκανε γέμισμα, ο Ροντινέι δεν έδιωξε μακριά και ο Σλίβκα σούταρε με τη μία μέσα από το “κουτί” για το 1-0. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να απαντήσουν στο 7ο λεπτό, με τον Μασούρα να εκτελεί από καλό σημείο, έπειτα από κόντρες, αλλά να αστοχεί.

Στο 12′ οι γηπεδούχοι είχαν διπλή ευκαιρία. Ο Μαρτίνεθ σούταρε στην κίνηση εκτός περιοχής, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και στη συνέχεια δεν μπόρεσε ο Ακούνια να νικήσει τον κίπερ του Ολυμπιακού. Οι ερυθρόλευκοι είχαν την κατοχή, όμως δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρές απειλές. Αντιθέτως η Λαμία παρέμενε επικίνδυνη από τα αριστερά.

Στο 38′ έπειτα από γύρισμα από τα δεξιά του Αμαράλ, ο Ακούνια πλάσαρε με τη μία στο ύψος του πέναλτι. Γι’ ακόμη μία φορά ο Πασχαλάκης έπεσε και απέκρουσε. Μέχρι και το τέλος του πρώτου μέρους οι ερυθρόλευκοι είχαν κάποιες τελικές, οι οποίες ωστόσο δεν ήταν ικανές να φέρουν την ισοφάριση.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ δυνατά στο δεύτερο μέρος. Ο Μασούρας βρέθηκε στο 48′ απέναντι από τον Κοσέλεφ, αλλά ο τερματοφύλακας της Λαμίας απέκρουσε. Στη συνέχεια οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν πέναλτι για χέρι του Νούνιες. Στο 50′ ο Φορτούνης ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Στη συνέχεια είχε ευκαιρίες με Ποντένσε, Μαντί και Ντόη, αλλά το γκολ δεν ερχόταν.

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε, με τον Ολυμπιακό να μην συνεχίζει να είναι το ίδιο απειλητικός. Αντιθέτως στο 77′ η Λαμία είχε καλή στιγμή με τον Τσιλούλη να αποφεύγει τον Ρέτσο, να πατάει στην περιοχή, να σουτάρει και τον Πασχαλάκη να διώχνει.

  • ΛΑΜΙΑ: Κοσέλεφ, Αμαράλ, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες, Τζανδάρης, Τσιλούλης, Ακούνια, Σλίβκα, Μαρτίνεθ.
  • ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Ντόη, Ορτέγκα, Έσε, Καμαρά, Φορτούνης, Ποντένσε, Μασούρας, Γιόβετιτς.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement