Σοφία Μαυρίδου: Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας στο nofakenews: «Συγκριτικό πλεονέκτημα η παρουσία του κορυφαίου Έλληνα Αθλητή και Ολυμπιονίκη μας Πύρρου Δήμα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών»

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου

Advertisement

«Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει άλματα στον τομέα του τουρισμού στην Πιερία»

Του Αντώνη Μακατούνη

    Για το επερχόμενο αλλά και αναμενόμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών -που θα λάβει χώρα στο Λιτόχωρο σε λίγες ημέρες και συγκεκριμένα το προσεχές τριήμερο 15-17 Δεκεμβρίου- μίλησε αποκλειστικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου στο nofakenews.gr (σ.σ. χορηγός επικοινωνίας του πρωταθλήματος) και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.

  Όπως ανέφερε με έμφαση η Αντιπεριφερειάρχης, πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας, που αποτελεί πρόκληση για την περιοχή και θα αποτελέσει πόλο έλξης πολλών φίλων της άρσης βαρών που θα επισκεφθούν τον τόπο μας για να γνωρίσουν το άθλημα και να παρακολουθήσουν. Δεν παρέλειψε δε να επισημάνει την παρουσία του κορυφαίου Έλληνα Αθλητή και Ολυμπιονίκη μας Πύρρου Δήμα στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών που αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα όπως σημειώνει χαρακτηριστικά.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου
Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου

   Ακόμα, η κα Μαυρίδου αναφέρθηκε και στο θέμα του τουρισμού στην περιοχή της Πιερίας, όπου έχουν γίνει άλματα όπως υπογραμμίζει σχετικά. Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

   κα Μαυρίδου, είσαστε Αντιπεριφερειάρχης σε ένα πολύ ιστορικό τόπο της Ελλάδος, στην Πιερία, που έχει ως κεντρικό σημείο αναφοράς τον Όλυμπο, ο οποίος -δίχως υπερβολή- είναι παγκόσμιο σημείο αναφοράς, λόγω και της ελληνικής μυθολογίας. Πώς θα μπορούσε να αναδειχθεί και να αξιοποιηθεί περαιτέρω η Πιερία όσον αφορά στις υποδομές της αλλά και τουριστικά;

    Ο Όλυμπος  είναι κάτι παραπάνω από ένα βουνό. Είναι η κληρονομιά της Πιερίας.  Βασική μας προτεραιότητα για την ανάπτυξη της περιοχής είναι η διατήρηση και ανάπτυξη βιώσιμων οικονομικών δραστηριοτήτων, μέσω της συνδυασμένης ανάδειξης και αξιοποίησης του φυσικού περιβάλλοντος,  της παράδοσης,  της γνησιότητας και ποιότητας της τοπικής παραγωγής,  του αγροτικού τοπίου, των ιστορικών τόπων, της πολιτιστικής ποικιλότητας, κ.ά.

    Η Πιερία είναι ένας τόπος να ζεις, που συνδυάζει τη  γοητεία του αυθεντικού, του παραδοσιακού και του σύγχρονου. Τα τελευταία χρόνια έχουμε κάνει άλματα στον τομέα του τουρισμού, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχουμε πετύχει όλους τους στόχους που έχουμε θέσει. ‘Έχουμε όμως καταφέρει να καταστήσουμε την Πιερία, έναν ιδανικό προορισμό για κάθε είδους τουρισμό και τις τέσσερις εποχές του χρόνου. Μάλιστα, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ανέλαβε την πρωτοβουλία να δημιουργήσει έναν οργανισμό, ο οποίος ασχολείται εξ ολοκλήρου με την ανάδειξη του τουριστικού προϊόντος μας. Ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.), ήδη έχει ξεκινήσει να έχει μία δυναμική παρουσία σε παγκόσμιες και διεθνείς εκθέσεις τουρισμού φέρνοντας την Πιερία πιο κοντά από ποτέ σε ένα παρθένο για την περιοχή μας τουριστικό κοινό. Ο στόχος μας δεν είναι απλά να προσελκύσουμε κόσμο. Μέσα από τον Όλυμπο, που αποτελεί μια παγκόσμια αναφορά και ένα πολύ σημαντικό Brand Name, επιδιώκουμε να αναδείξουμε όχι μόνο το μυθικό βουνό των δώδεκα θεών, αλλά και συνολικά την περιοχή της Πιερίας. Αυτό που επιθυμούμε είναι ο Όλυμπος να αποτελεί πόλο έλξης του Πιερικού τουρισμού και της συνολικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Εργαζόμαστε στοχευμένα και σε αγαστή συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους Φορείς, έτσι ώστε η Πιερία μας να γίνει ένας ιδανικός προορισμός για αποδράσεις, με τους επισκέπτες μας να επιστρέφουν συνεχώς και να ανακαλύπτουν καινούριες εμπειρίες κάθε φορά.

   Στο πλαίσιο της αξιοποίησης του κοινωνικού, φυσικού και ιστορικού αποθέματος της Πιερίας, ο Πιερικός Οργανισμός Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) σχεδιάζει μια ολοκληρωμένη και στοχευμένη πρόταση για την αναβάθμιση και βελτίωση των διαδρομών και μονοπατιών του Ολύμπου. Πείτε μας δύο λόγια για την εν λόγω δράση.

     Μέσω του  Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ) και σε συνεργασία με την Πιερική Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ  σχεδιάζουμε μια ολοκληρωμένη και στοχευμένη πρόταση για την αναβάθμιση και βελτίωση των διαδρομών και μονοπατιών του Ολύμπου. Το προτεινόμενο έργο αφορά στην αναβάθμιση των υφιστάμενων μονοπατιών, με στόχο την ενδυνάμωση των πολλαπλασιαστικών αναπτυξιακών παρεμβάσεων στην τοπική οικονομία, την ασφάλεια των επισκεπτών, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πληθυσμού, καθώς και την προστασία του φυσικού και πολιτισμικού του ευρύτερου περιβάλλοντος στην περιοχή του σημαντικού αυτού ορεινού όγκου της Πιερίας. Τα μονοπάτια πεζοπορίας αποτελούν την ανερχόμενη τάση για τον τουρισμό που με τα πλούσια και προστατευόμενα φυσικά τοπία, αλλά και τα σημαντικά ιστορικά και πολιτιστικά μνημεία της Πιερίας αναδεικνύουν μια νέα προσπάθεια ενίσχυσης του φυσικού πλούτου μέσω συγκεκριμένων δράσεων και καλών πρακτικών. Κύριος μοχλός ανάπτυξης της Πιερίας θα πρέπει να είναι η επίτευξη βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης με την υιοθέτηση των αρχών της αειφορίας και της λειτουργικής διασύνδεσης της τουριστικής ανάπτυξης με το περιβάλλον και την πολιτιστική λαογραφική κληρονομιά μας.

   Στο αγαπημένο Λιτόχωρο του μεγάλου μας Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα, θα διεξαχθεί το πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών, το τριήμερο 15-17 Δεκεμβρίου. H διεξαγωγή των αγώνων μάλιστα οριστικοποιήθηκε στη συνάντηση που είχατε στο Διοικητήριο της ΠΕ Πιερίας, παρουσία του Δημάρχου Δίου – Ολύμπου Βαγγέλη Γερολιόλιου. Ποιες οι ετοιμασίες αλλά και οι προσδοκίες από την εν λόγω διοργάνωση;

   Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μας δίνεται η δυνατότητα, από πλευράς Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, να συμβάλλουμε ως συνδιοργανωτές στην πραγματοποίηση του πανελληνίου πρωταθλήματος Άρσης Βαρών, το τριήμερο 15-17 Δεκεμβρίου, στον Δήμο Δίου-Ολύμπου, στην ιερή γη των αρχαίων Μακεδόνων, όπου σφυρηλατήθηκαν και διαμορφώθηκαν πανανθρώπινες αξίες του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

   Πρόκειται για μια αθλητική διοργάνωση πανελλήνιας εμβέλειας, που αποτελεί πρόκληση για την περιοχή και θα αποτελέσει πόλο έλξης πολλών φίλων της άρσης βαρών που θα επισκεφθούν τον τόπο μας για να γνωρίσουν το άθλημα και να παρακολουθήσουν, ένα άκρως ενδιαφέρον θέαμα, υψηλού αγωνιστικού και οργανωτικού επιπέδου,  εξερευνώντας παράλληλα τις ομορφιές της Πιερίας. Πιστεύουμε πως μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της συγκεκριμένης διοργάνωσης, που διαθέτει επιπλέον ως συγκριτικό πλεονέκτημα την παρουσία του κορυφαίου Έλληνα Αθλητή και Ολυμπιονίκη μας Πύρρου Δήμα θα είναι η προώθηση του αθλητισμού και των αξιών που εκπροσωπεί το άθλημα  στη νεολαία μας.

   Κατά τη γνώμη σας το επικείμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα άρσης Βαρών μπορεί να αποτελέσει ένα «εφαλτήριο» για το «άθλημα των δυνατών», ώστε να ζήσουμε στο μέλλον στιγμές συγκίνησης με νέα κατορθώματα όπως στο κοντινό παρελθόν;

     Με οδηγό το αθλητικό ιδεώδες θα πρέπει να έχουμε ως βασικό γνώμονα την προαγωγή του αθλητισμού και την παρακίνηση των νέων ανθρώπων να ασχοληθούν με αυτόν κι όχι μόνο τις διακρίσεις και τα κατορθώματα. Πιστεύω πως με σκληρή δουλειά, σωστή προετοιμασία, αγάπη και υποστήριξη θα έρθουν ξανά σημαντικές διακρίσεις σε Παγκόσμια και  Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και Ολυμπιακούς Αγώνες, στο άθλημα της άρσης βαρών, προβάλλοντας τη χώρα μας σε διεθνές επίπεδο και διαδίδοντας το μήνυμα του ´´ευ αγωνίζεσθαι´´ σε όλο τον κόσμο.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement