Η Renault ετοιμάζει τον μεγάλο αντίπαλο του Toyota CH-R

Η Renault ετοιμάζει τον μεγάλο αντίπαλο του Toyota CH R

Advertisement

Η Renault σχεδιάζει να φέρει μία ακόμα πρόταση στην κατηγορία C με την επερχόμενη κυκλοφορία ενός νέου SUV που θα στοχεύει την επιτυχία του Toyota C-HR.

Σε μια προσπάθεια να διαφοροποιήσει τη γκάμα των προϊόντων της πέρα από την κατηγορία Β, η Renault σχεδιάζει να λανσάρει ένα SUV που θα είναι λίγο μεγαλύτερο από το Captur, με μήκος περίπου 4.400 χιλιοστά.

Τοποθετημένο στρατηγικά μεταξύ του Captur και του Arkana, αυτό το SUV στοχεύει να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση στην ευρωπαϊκή αγορά για οχήματα της κατηγορίας C με πιο σπορτίφ χαρακτήρα.

Με τιμή που θα ξεκινά λίγο πάνω από τα 25.000 ευρώ, το νέο SUV στοχεύει να κατακτήσει ένα μερίδιο αγοράς μεταξύ των συμπαγών προτάσεων της Renault στο B-segment και των μεγαλύτερων SUV της, όπως το Arkana, το Austral και το Rafale.

Ο Bruno Vanel, Product Performance Boss της Renault, υπογράμμισε τη σημασία της επέκτασης στο C-segment, σημειώνοντας ότι τους τελευταίους μήνες έχει σημειωθεί μια αξιοσημείωτη αλλαγή, με σχεδόν το 40% των πωλήσεών τους να προέρχεται από αυτό το τμήμα.

Αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του το 2024 και μάλλον θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα CMF-B, την ίδια με το Captur.

Αυτή η επιλογή επιτρέπει στο SUV να προσφέρει μια ποικιλία επιλογών κίνησης, συμπεριλαμβανομένων των πλήρως και plug-in υβριδικών συστημάτων.

Επιπλέον, θέτει τις βάσεις για μια πιθανή αμιγώς ηλεκτρική έκδοση στο μέλλον, βασισμένη στην πλατφόρμα CMF-BEV.

Αυτή η επέκταση στην κατηγορία C ευθυγραμμίζεται με την επιδίωξη της Renault για υψηλότερα περιθώρια κέρδους και το άνοιγμα σε μία νέα κατηγορία αγοραστών.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement