ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΕ ΑΣΠΡΟ – ΜΑΥΡΟ : Ο καυγάς του Φίνου με τον Ορέστη Μακρή,μια … τουαλέτα και η Υβόν Σασόν

a670a4e4 1400 4545 8604 2e44a0fdbee0

Advertisement

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

Γιάννης Βασιλακόπουλος
Το ασπρόμαυρο σκηνικό πίσω από κορυφαίες δημιουργίες του Ελληνικού Κινηματογράφου, δημιουργεί  ένα ασφαλές περιβάλλον για τον θεατή αναφορικά με την ποιότητα του έργου, όσο και με τις νοσταλγικές συνθήκες κάτω από τις οποίες γυρίστηκε. Και ναι, οι συνθήκες κάτω από τις οποίες γυρίστηκε η αριστουργηματική κωμωδία ‘’μια ζωή την έχουμε’’ ήταν νοσταλγικές, αλλά αυτό αφορούσε κυρίως, πράγματα που οι επόμενες από αυτήν την ταινία γενιές συνάντησαν ως αυτονόητα. Άλλωστε, και μόνον ο αριθμός γύρω από τον οποίον πλέκεται ο μύθος (1.101. 101 και 10), ως μετρησημο οικονομικό μέγεθος   δεν είναι σήμερα παρά μια ανάμνηση που οσονούπω θα γίνει μακρινή.
Υπήρχαν ωστόσο και τότε ”κουτσομπολιά”, δημοσιογραφική περιέργεια και πολλά  άλλα που ”τρέφουν”, διαχρονικά, τις σχετικές στήλες. Τότε, τώρα, πάντα…
Η σύνδεση των όσων είπαμε πιο πάνω με τις  ιστορίες σε άσπρο – μαύρο δεν είναι παρά ένας καυγας … Μάλιστα. Ένας καυγάς που άναψε μεταξύ του Φίνου και του Ορέστη Μακρή στη διάρκεια των γυρισμάτων της ”Θείας από το Σικάγο”. Σε μια στιγμή, ο Σακελλάριος, συγγραφέας και σκηνοθέτης του έργου, λέει με έντονο ύφος στο Μακρή. ”Ρε Ορέστη, τι έχεις πάθει τελευταία και δεν θυμάσαι τα λόγια σου;”. Ο Φίνος παρενέβη ως μη όφειλε … ”Δεν τον βλέπεις;” , είπε στον Σακελλάριο, ”κάφρος είναι”…  Ο Μακρής πειράχτηκε… Ταρακούνησε για λίγα δευτερόλεπτα το Φίνο, με τα θηριώδη χέρια του και χάθηκε για λίγες στιγμές στα γύρω χωράφια. Όταν γύρισε ήξερε τα λόγια του … νεράκι. Όταν  τα πνεύματα ηρέμησαν, ο Μακρής εξήγησε στον Σακλελλάριο ότι έψαχνε τις χημικές τουαλέτες για να κατουρήσει – τουαλέτες που είχε φέρει ο Φίνος για χάρη   της Υβόν Σασόν που είχε έρθει για άλλη ταινία του  Φίνου… ”Βλέπεις, έπρεπε να έρθει η κυρία για να κατουρήσουμε σαν άνθρωποι …”, είπε με αρκετή δόση ειρωνίας ο μεγάλος μας ηθοποιός, με ένα ύφος στο οποίο περίσσευε το υπονοούμενο.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement