Μαρία Καρδαρά στο nofakenews: “Οι γυναίκες είναι δυνατές και το αποδεικνύουν”

Η Μαρία Καρδαρά σε επιτυχημένη προσπάθεια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Αρμενία

Advertisement

“Η άρση βαρών ξεσηκώνει τις γυναίκες και μαζί την αυτοπεποίθηση τους”

Tου Αντώνη Μακατούνη

Αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα της Ελληνικής Άρσης Βαρών στις γυναίκες. Με τη φυσική δύναμη που διαθέτει κάνει σημαντικές επιδόσεις, όμως με τη δύναμη της ψυχής της επανέρχεται αυτή την περίοδο από ένα τραυματισμό που την ταλαιπώρησε. Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια Μαρία Καρδαρά μίλησε αποκλειστικά- με αφορμή  το Πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που θα λάβει χώρα στο Λιτόχωρο Πιερίας από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου– στο nofakenews.gr (σ.σ. χορηγός επικοινωνίας του πρωταθλήματος) και στο δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.

   Όπως επισημαίνει, οι γυναίκες είναι δυνατές και πλέον το αποδεικνύουν όλο και περισσότερο, ενώ η άρση βαρών ξεσηκώνει τις γυναίκες και μαζί την αυτοπεποίθηση τους.

   Πιστεύει ότι θα ζήσουμε αντίστοιχες στιγμές συγκίνησης στο άθλημα των δυνατών όπως και στο παρελθόν, τονίζοντας όμως την μοναδικότητα της κάθε εποχής, ενώ ξεχωρίζει τον φετινό αγώνα της στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αρμενία όπου κατέλαβε την 5η στο αρασέ και την 7η στο σύνολο στην κατηγορία των 59 κιλών.

Η Μαρία Καρδαρά
Η Μαρία Καρδαρά

    Θαυμάζει και σέβεται όλη την παλιά dream team και φυσικά τις πρώτες γυναίκες που σήκωσαν το άθλημα ψηλά της άρσης βαρών και έφεραν τρομερές επιτυχίες κόντρα στις προκαταλήψεις και τις δυσκολίες της τότε εποχής, ενώ πρότυπο αθλητή για εκείνη είναι ο Μίλτος Τεντόγλου. Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

     Αρχικά θα ήθελα να σας ρωτήσω πώς αποφασίζει μία γυναίκα να ασχοληθεί με το άθλημα των “δυνατών”; Ποιά ήταν η πρώτη σας προσέγγιση με το άθλημα της άρσης Βαρών; 

     Οι γυναίκες είναι δυνατές και πλέον το αποδεικνύουν όλο και περισσότερο. Η άρση βαρών ξεσηκώνει τις γυναίκες και μαζί την αυτοπεποίθηση τους. Η πρώτη μου προσέγγιση στην άρση βαρών ήταν από το CrossFit. Μου άρεσαν πολύ οι κινήσεις της άρσης βαρών και έδειχνα ενδιαφέρον. Εκεί συναντήθηκα με τον πρώτο μου προπονητή της άρσης βαρών και έπειτα συνέχισα αποκλειστικά στο άθλημα μας. 

Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια
Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια

   Σε λίγες ημέρες θα έχουμε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών που θα λάβει χώρα στο Λιτόχωρο Πιερίας από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου. Ποιοι οι στόχοι σας;

    Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα κάνω το καλύτερο που μπορώ και μου επιτρέπει το σώμα μου. Αυτή την περίοδο προσπαθώ να επανέλθω μετά από ένα διάλειμμα από τις προπονήσεις και έναν τραυματισμό που με ταλαιπώρησε αρκετά. Οπότε ο αγώνας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα θα ήθελα για εμένα να είναι ευχάριστος,  να πάρω λίγη δύναμη για να συνεχίσω. 

Η Μαρία Καρδαρά Αντιγραφή
Η Μαρία Καρδαρά

    Ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν οι νέοι αθλητές της άρσης βαρών;

    Οι νέοι προσπαθούν να βάλουν την ζωή τους σε μια τάξη, να χωρέσουν την προπόνηση, την σχολή τους ή το σχολείο και την δουλειά μέσα στο πρόγραμμά τους. Μαζί με αυτά έχουν να αντιμετωπίσουν ψυχολογική κούραση, απογοήτευση και τραυματισμούς. Παρόλες τις δυσκολίες όμως δεν τα παρατάνε και είναι κάθε απόγευμα στα γυμναστήρια προσπαθώντας για το καλύτερο. 

     Στο παρελθόν υπήρξε μία χρυσή περίοδος στην Ελληνική άρση βαρών με πλήθος μεταλλίων και διακρίσεων. Είστε αισιόδοξη ότι μπορούμε να ζήσουμε αντίστοιχες στιγμές συγκίνησης στο μέλλον;

     Θεωρώ ότι είναι λάθος να συγκρίνουμε εποχές. Άλλα δεδομένα είχαν τότε άλλα έχουμε τώρα. Αντίστοιχες στιγμές πιστεύω πως θα ζήσουμε αλλά σίγουρα δεν θα είναι το ίδιο. 

Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια σε προσπάθειά της Αντιγραφή
Η Ελληνίδα Πρωταθλήτρια σε προσπάθειά της Αντιγραφή

     Θα θέλαμε να μας πείτε δύο λόγια και για τις διακρίσεις σας στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ποιόν αγώνα ξεχωρίζετε και γιατί;

      Ο αγώνας που μπορώ να ξεχωρίσω είναι το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στην Αρμενία φέτος. Μπορεί να έμεινα με τις πρώτες προσπάθειες στο Αρασέ και στο Επολέ-Ζετέ όμως το  ευχαριστήθηκα πολύ και προσπάθησα πολύ. Άλλο τόσο με πίκρανε, διότι περίμενα περισσότερα από τον εαυτό μου αλλά δεν βγήκε και εκεί ξεκίνησε ο τραυματισμός μου. 

     Ποιά τα πρότυπά σας στον αθλητισμό αλλά και στην άρση βαρών ειδικότερα; 

          Θαυμάζω και σέβομαι όλη την παλιά dream team και φυσικά τις πρώτες γυναίκες που σήκωσαν το άθλημα ψηλά και έφεραν τρομερές επιτυχίες κόντρα στις προκαταλήψεις και τις δυσκολίες της τότε εποχής. Πρότυπο αθλητή για εμένα είναι ο Μιλτος Τεντόγλου. Ολυμπιονίκης, Παγκόσμιος και Ευρωπαϊκός Πρωταθλητής. Είναι ένα παιδί ταπεινό, με χιούμορ, ήθος και πάνω από όλα άνθρωπος.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement