Κωνσταντίνος Λαμπρίδης στο nofakenews: “Ένας αθλητής σήμερα πρέπει πρώτα να εργάζεται και μετά να προπονείται για να μπορέσει να ανταπεξέλθει”

Advertisement

Συνέντευξη στον Βασίλη Σπυρόπουλο

Ο Κωνσταντίνος Λαμπρίδης είναι ένα νέο παιδί, σχεδόν 19 ετών, που ασχολείται με την άρση βαρών από πολύ μικρή ηλικία, έχοντας ήδη πολλές και σημαντικές διακρίσεις, σε πανελλήνιο, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Αθλητής του ΠΑΣ Εξαπλατάνου Ολυμπιάδα, είναι δουλευταράς, συνεπής, υπομονετικός, με συγκεκριμένους στόχους, αλλά και αγωνίες για το άθλημα με το οποίο ασχολείται. Ο Κωνσταντίνος Λαμπρίδης μιλά αποκλειστικά στο nofakenews.gr και μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του για την μεγάλη του αγάπη, που είναι η άρση βαρών, τα αθλητικά του πρότυπα, αλλά και τα σχέδια του εν όψει του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος, που θα διεξαχθεί στο Λιτόχωρο, από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου, και των υποχρεώσεών του στο ευρωπαϊκό και το παγκόσμιο πρωτάθλημα.

Κωνσταντίνε, πως και ασχολήθηκες με την άρση βαρών κι όχι με ένα άλλο άθλημα; Τι ήταν αυτό που σε τράβηξε στο άθλημα των δυνατών;

Πριν ξεκινήσω την άρση βαρών, είχα περάσει από πολλά αθλήματα, όπως για παράδειγμα, το τένις, το μπάσκετ και το ποδόσφαιρο. Μάλιστα, για ένα διάστημα έκανα συγχρόνως και άρση βαρών και ποδόσφαιρο. Όταν ξεκίνησα την άρση βαρών δεν μου άρεσε και τόσο πολύ, αλλά στην πορεία κατάλαβα ότι αυτό το άθλημα μου αρέσει και θέλω να το κάνω και να το συνεχίσω. Εξάλλου, η μαμά μου (σ.σ.: η Ευδοκία Χατζηαβραμίδου) ήταν πρωταθλήτρια της άρσης βαρών, με πολλές διακρίσεις στην Ευρώπη και στον κόσμο και ο μπαμπάς μου (σ.σ.: ο Αριστοτέλης Λαμπρίδης) προπονητής της μαμάς μου και πολλών ακόμη πρωταθλητών Ευρώπης και κόσμου, οπότε δεν θα μπορούσα να ξεφύγω! Ωστόσο, οι γονείς μου ποτέ δεν με πίεσαν να κάνω άρση βαρών.

ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ 1

Έχεις αθλητές που τους θεωρείς πρότυπα;

Όλοι την dream team και πολλούς ακόμα αθλητές, αλλά τον κάθε αθλητή για διαφορετικό λόγο. Κάποιους για το ήθος τους, άλλους για της αθλητικές τους επιδόσεις. Αλλά πιστεύω ότι κάθε αθλητής που ασχολείται με τον πρωταθλητισμό θα ήθελε να γίνει πρότυπο για τα μικρά παιδιά, που θέλουν να ασχοληθούν με τον αθλητισμό, και όχι να συχνάζουν σε παρκάκια και τις περισσότερες φορές να καπνίζουν.

Ποιος είναι ο ήρωας σου στην άρση βαρών και γιατί;

Οι ήρωες μου στην άρση βαρών είναι οι γονείς μου, διότι έχουν περάσει μέσα από αυτό το κομμάτι του πρωταθλητισμού, ο καθένας με διαφορετική ιδιότητα βέβαια. Με βοηθούν και με στηρίζουν στο έπακρο. Όπως ήδη ανέφερα, δεν έχω κάποιον συγκεκριμένο ήρωα. Θαυμάζω όσους έχουν περάσει από αυτό το δύσκολο μονοπάτι του πρωταθλητισμού.

fb img 1688467004813

Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ένας αθλητής της άρσης βαρών σήμερα;

Τα προβλήματα είναι αρκετά. Η ομοσπονδία στηρίζει όσο μπορεί τους αθλητές της και με το παραπάνω, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό για να μπορέσει ένας αθλητής να δώσει το 100% του εαυτού του, ώστε να καταφέρει να κάνει το επόμενο βήμα στην αθλητική του καριέρα. Ένας αθλητής στις μέρες μας πρέπει πρώτα να εργάζεται και μετά να προπονείται για να μπορέσει να ανταπεξέλθει.

Σε λίγες ημέρες, από τις 15 έως τις 17 Δεκεμβρίου, διεξάγεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών, στο Λιτόχωρο. Ποιες είναι οι βλέψεις σου και αν έχεις στόχους για περισσότερες εμπειρίες και καλά πλασαρίσματα στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα;

Αρχικά, ο στόχος μου στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι να κατακτήσω για μια ακόμη φορά την πρώτη θέση και, στην συνέχεια, από την ερχόμενη χρονιά, να μπορέσω να έχω πολύ καλά πλασαρίσματα στα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα. Ακόμα καλύτερα και ιδανικότερα θα ήταν να μπορέσω να ανέβω στο βάθρο.

ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ 3 1

Η πορεία, το DNA της οικογένειας, οι επιδόσεις και τα ρεκόρ

Ο Κωνσταντίνος Λαμπρίδης άρχισε να ασχολείται με την άρση βαρών σε ηλικία περίπου 7 ετών, καθώς, όπως μας λέει «δεν γινόταν να ξεφύγω λόγω του ότι προέρχομαι από οικογένεια που ασχολείται με το άθλημα αυτό, με διαφορετικούς ρόλους». Η μητέρα του, Ευδοκία Χατζηαβραμίδου, είναι παλιά πρωταθλήτρια, κάτοχος πολλών πανελλήνιων ρεκόρ και ρεκόρ ΕΟΚ, που δεν έχουν καταρριφθεί μέχρι σήμερα, αλλά και με πολλές διακρίσεις στην Ευρώπη και τον κόσμο. Ο πατέρας του Κωνσταντίνου, Αριστοτέλης Λαμπρίδης, ασχολείται 30 χρόνια με την προπονητική της άρσης βαρών και έχει αναδείξει πολλούς αθλητές με εξίσου σημαντικές διακρίσεις. Ο φέρελπις νεαρός αθλητής, Κωνσταντίνος Λαμπρίδης, έχει καταφέρει να καταρρίψει, μέχρι στιγμής, πολλά πανελλήνια ρεκόρ και στην ηλικιακή του κατηγορία και σε πολύ μεγαλύτερες. Είναι πρωταθλητής Ευρώπης στους παίδες και δευτεραθλητής στους εφήβους. Το μέλλον του διαγράφεται λαμπρό στην άρση βαρών, αν και ο ίδιος είναι ταπεινός και θέλει να βάζει στόχους που μπορεί να τους κατακτήσει: «Πιστεύω πως η αθλητική μου καριέρα τώρα ξεκινάει. Ελπίζω πως η απόδοση μου θα είναι αντάξια των δυνατοτήτων μου, αν και εφόσον δεν προκύψει κάποιος τραυματισμός».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement