Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1: Μοιρασιά στη Λεωφόρο, όλα ανοιχτά στη ρεβάνς

ese ioannidis (1)

Advertisement

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε στο 45′ με γκολ του Αλεξανδρόπουλου, ο ανώτερος στο β’ ημίχρονο, Παναθηναϊκός, ισοφάρισε στο 65′ με κεφαλιά του Ιωαννίδη και η πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου θα κριθεί την Τετάρτη στο «Γ. Καραϊσκάκης» μετά το 1-1 στην άδεια Λεωφόρο.

Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός: Έτσι έπαιξαν

Ο Φατίχ Τερίμ παρέταξε τον Παναθηναϊκό με πέντε αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι της Κυριακής κόντρα στον Παναιτωλικό. Ο Γιούρι Λοντίγκιν ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Μλαντένοβιτς, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Γεντβάι με τον Αράο οι δύο στόπερ. Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρντ η τριάδα στη μεσαία γραμμή. Αριστερός εξτρέμ ο Τζούρισιτς, δεξιός ο Αϊτόρ και στην κορυφή ο Ιωαννίδης. Στο 38′ ο Μαντσίνι πήρε την θέση του τραυματία Τζούρισιτς.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με τον Πασχαλάκη στην υπεράσπιση της εστίας. Αριστερός μπακ ο Ορτέγκα, δεξιός ο Ροντινέι και ο Ρέτσος με τον Ντόη οι δύο κεντρικοί αμυντικοί. Αλεξανδρόπουλος, Έσε, Καρβάλιο η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Ρίτσαρντς αριστερός εξτρέμ, Μασούρας δεξιός και… φουνταριστός ο Ναβάρο.Unmute

Remaining Time -0:00Fullscreen

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.555.1_el.html#goog_1688237578

Το μπλόκο του Καρβαλιάλ, το υπέροχο τελείωμα του Αλεξανδρόπουλου

Μπορεί η ενδεκάδα του Ολυμπιακού να αποτέλεσε έκπληξη αλλά η εικόνα στον αγωνιστικό χώρο έδειξε την ξεκάθαρη στόχευση του Κάρλος Καρβαλιάλ να μπλοκάρει τον Παναθηναϊκό, να θωρακίσει την προβληματική ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του και στους χώρους να ψάξει το γκολ. Το Τριφύλλι μπήκε με διάθεση για να πιέσει ψηλά, να επιτεθεί, να κυριαρχήσει αλλά έξω από την περιοχή οι παίκτες του Τερίμ είχαν κάκιστες επιλογές, με αποτέλεσμα να περιοριστούν σε μια ανούσια κατοχή της μπάλας. Αϊτόρ, Τζούρισιτς μέχρι να τραυματιστεί, Ιωαννίδης και Μπερνάρντ είχαν κακή εικόνα στο πρώτο μέρος απέναντι στην εξαιρετική λειτουργία του Ολυμπιακού πίσω από την μπάλα. Ένα σουτ του Μπερνάρντ στο 16′ και ακόμη ένα του Ιωαννίδη που μπλόκαρε εύκολα ο Πασχαλάκης, ήταν οι μοναδικές υποψίες ευκαιρίας για τους ”πράσινους”.

Ο Ολυμπιακός στο 22′ με τον Μασούρα απείλησε για πρώτη φορά και άνοιξε το σκορ μέσα από μια στατική φάση στο φινάλε του ημιχρόνου, σε ένα κομβικό σημείο. Μετά το κόρνερ του Καρβάλιο, οι αμυνόμενοι του Παναθηναϊκού δεν κατάφεραν να διώξουν. Η μπάλα έφτασε στον Αλεξανδρόπουλο που με υπέροχο κοντρόλ και άψογο τελείωμα άνοιξε το σκορ, χωρίς να το πανηγυρίσει, σεβόμενος το παρελθόν του στο Τριφύλλι.

Απόλυτη κυριαρχία του Παναθηναϊκού, ισοφάριση και χαμένες ευκαιρίες

Στο δεύτερο μέρος ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει αλλά να μην έχει λύσεις. Στο 46′ ο Τερίμ άλλαξε την διάταξη σε 4-4-2 με την είσοδο του Σπόραρ. Το Τριφύλλι κατάφερε να ισοφαρίσει στο 65′ όταν μετά από κόρνερ του Μαντσίνι, ο Ιωαννίδης πήρε…παραμάζωμα την άμυνα του Ολυμπιακού και έφερε το ματς στα ίσια.

Αν μια ομάδα έψαχνε την νίκη μέχρι το τέλος αυτή ήταν ο Παναθηναϊκός.Η ομάδα του Τερίμ μάλιστα έχασε τεράστια ευκαιρία με τον Ιωαννίδη στο 91′ που αστόχησε μόνος του από το ύψος της μικρής περιοχής. Στο 93′ ο Πασχαλάκης απέκρουσε το τετ α τετ με τον Βέρμπιτς και κράτησε το 1-1 μέχρι το φινάλε. Τα πάντα θα κριθούν στο Καραϊσκάκη…

MAN OF THE MATCH: Γιάννης Κώτσιρας. Μεγάλη εμφάνιση παίζοντας σε ρόλο αμυντικού μέσου στο μεγαλύτερο διάστημα του δευτέρου ημιχρόνου. Ο Έλληνας άσος ανταποκρίθηκε πλήρως, πήρε πολλές μάχες, καλός και στις μεταβιβάσεις του.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και Φώτης Ιωαννίδης. Οι δύο Έλληνες ήταν εκείνοι που οδήγησαν το ματς στην ισοπαλία με τις ωραίες τελικές τους ενέργειες μετά από στατικές φάσεις.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Φραν Ναβάρο. Ο Ισπανός φορ δεν βοήθησε την ομάδα του, ήταν εκτός παιχνιδιού και δεν μπόρεσε να απασχολήσει την άμυνα του Παναθηναϊκού στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Η ΓΚΑΦΑ: Ο Φώτης Ιωαννίδης στις καθυστερήσεις βρέθηκε μόνος του στο ύψος της μικρής περιοχής, με την μπάλα ιδανικά στρωμένη αλλά έχασε μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει και να χαρίσει στον Παναθηναϊκό την νίκη. Έχει βάλει τόσα φέτος, θα έχανε και κάποιο…

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Σε γενικές γραμμές καλή η διαιτησία του Βάινμπεργκερ, χωρίς κάποιο μεγάλο λάθος ή φάση για συζήτηση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν απόψε ισόπαλοι στη Λεωφόρο και όλα θα κριθούν σε μια εβδομάδα στο Φάληρο. Το Τριφύλλι ήταν ανώτερο, κυνήγησε την νίκη αλλά ο κυνισμός των ”ερυθρολεύκων” και το γκολ του Αλεξανδρόπουλου έφεραν το ζευγάρι στην απόλυτη ισορροπία.

πηγή:gazetta.gr

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement