Προκαλεί και πάλι ο Ερντογάν: Ζητά “ισότιμο διεθνές καθεστώς” για τους Τουρκοκυπρίους

erdogan 0203 1

Advertisement

Για «ισότιμο διεθνές καθεστώς» των Τουρκοκυπρίων έκανε λόγο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κηρύσσοντας σήμερα την έναρξη των εργασιών του Διπλωματικού Φόρουμ της Αττάλειας που διοργανώνεται από το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών.

Αναλυτικότερα, κάνοντας αναφορά στο Κυπριακό, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε: «Έχουμε εντατικοποιήσει τις προσπάθειές μας για να διασφαλίσουμε την κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του “τουρκοκυπριακού λαού” (sic), τα οποία αποτελούν κεκτημένα δικαιώματά του».

Σε ότι αφορά τον πόλεμο στη Γάζα, κατηγόρησε το Ισραήλ για διάπραξη γενοκτονίας, ενώ υποστήριξε ότι η Τουρκία οικοδομεί σχέσεις αμοιβαίου οφέλους στο διπλωματικό πεδίο.

«Αυτό που συμβαίνει στη Γάζα δεν είναι σύγκρουση, είναι μια απόπειρα γενοκτονίας – γιατί ακόμη και οι πόλεμοι έχουν τους δικούς τους κανόνες», ανέφερε για να προσθέσει: «Η Τουρκική Δημοκρατία παρακολουθεί τη βαρβαρότητα του Ισραήλ με βαθιά ανησυχία. Η Τουρκία δεν έχει δικαίωμα να αγνοεί κανένα περιστατικό. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες μιας τέτοιας αποστολής σήμερα, όταν οι φωνές όσων λένε την αλήθεια φιμώνονται. Παρόλα αυτά, θα συνεχίσουμε να λέμε αυτό που γνωρίζουμε ότι είναι αλήθεια, ακόμη και αν ενοχλεί κάποιους».

 

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement