«Συγνώμη»  Μητσοτάκη και «παραίτηση» Κώστα Αχ. Καραμανλή : Δυο ψέματα που πνίγηκαν στο αίμα

334918181 739732374615977 7831175051200402481 n

Advertisement

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

συγγραφεας 2

‘’Ζωή με κουπόνι, θάνατος με εισιτήριο’’… Πόσο αληθινό αυτό το μήνυμα που αλίευσε συνάδελφος, γραμμένο σε έναν Αθηναϊκό τοίχο. Πόση αλήθεια χωρά  σε έξι, μονάχα λέξεις   και πόσο μέσα στην πραγματικότητα που όλοι μας ζούμε βρίσκονται; Και η απάντηση ταγών και ιθυνόντων, διαμορφωτών της κοινής γνώμης και επίδοξων δημιουργών κοινωνικών ρευμάτων, έρχεται εξοργιστική, χυδαία στρέβλωση του βιώματος μας, ‘’πασπαλισμένη’’ με μια παραίτηση – μαϊμού και μια πρόστυχα επιτηδευμένη πρωθυπουργική συγνώμη, επικοινωνιακά επιβεβλημένη και με χρονοκαθυστέρηση που εξαγριώνει.

Μια υπουργική παραίτηση που συνοδεύτηκε από κροκοδείλια δάκρυα κι από την ανακοίνωση που ακολούθησε λίγες ώρες αργότερα πως ο υπουργός, ο, εκ της θέσεως του,  θεσμικά υπόλογος για την Εθνική τραγωδία θα είναι κανονικά υποψήφιος στις λίστες του απερχόμενου κυβερνώντος κόμματος, στις εκλογές  που αν δεν γίνουν σε ένα μήνα θα γίνουν σε δυο, λές κι οι πολίτες των Σερρών θα έχουν ξεχάσει ως τότε, λες κι υπάρχει δρόμος να φύγει απ’ το μυαλό ο βαρύς αχός του θρήνου κι από τα μάτια το αδιαπέραστο μαύρο πέπλο της συμφοράς.      

Μια πρωθυπουργική συγνώμη αισχρά ειπωμένη και φανερά μαστορεμένη στα κυβερνητικά ‘’δωμάτια πανικού’’ ώρες μετά τα μαύρα μαντάτα κι αφού ο πρωθυπουργός σε ένα από αυτά τα συνηθισμένα επίδοξα ‘’μεσιανικά’’ διαγγέλματα την είχε παραλείψει. Δεν παρέλειψε όμως να προκαταλάβει τελεσίδικη δικαστική απόφαση περί ανθρώπινου λάθους.

Θράσος και ιδιοτέλεια είναι τα πρωθυπουργικά – ή, τα γενικώς, κυβερνητικά των νυν κυβερνώντων – αντίδοτα στους δεκάδες νεκρούς τον αριθμό των οποίων δεν είναι ικανοί, δεν τολμούν ή δεν θέλουν να μας πουν, μια εβδομάδα μετά την τραγωδία που η βαριά σκιά της θα σκοτεινιάζει για χρόνια τον ουρανό μας.

Τον παραιτηθέντα υπουργό τον λένε Κώστα Καραμανλή. Ναι, έχει όνομα βαρύ σαν ιστορία το οποίο ο ίδιος δεν τίμησε . Ας αποδειχθεί τουλάχιστον ότι πιέστηκε από τον πρωθυπουργό να μην αφήσει το πόστο του στο ψηφοδέλτιο των Σερρών γιατί ο απερχόμενος πρωθυπουργός που κάνει μόνον μικροκομματική διαχείριση έχοντας απαλείψει κάθε στοιχείο πραγματικής ανθρωπιάς από τις άθλιες παρεμβάσεις του, γνωρίζει ότι χωρίς καθόλου Καραμανλή στα ψηφοδέλτια αυτές οι εκλογές θα είναι για τον ίδιον, η αρχή του ταξιδιού προς τη συλλογική λήθη. Γιατί αν δεν αποδειχθεί κάτι τέτοιο τότε ο Κώστας Καραμανλής, ο νεότερος θα είναι απλά ένας Κώστας, χωρίς καθόλου Καραμανλή και – κυρίως – χωρίς φιλότιμο…

Τον θρήνο των ημερών δε σεβάστηκε ούτε ο υπουργός Ανάπτυξης κι επενδύσεων, ο οποίος μπήκε στην κουβέντα με ένα … τουίτ. Συμπέρανε λοιπόν ο παρείσακτος υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, ότι ‘’ Ζούμε σε μία Χώρα για να το πω απλά, που για το αριστερό TL είναι πολύ λογικό ο Κανάκης να μην γνωρίζει ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά και εξευτέλιζε γυναίκες ο κολλητός και καθημερινός του συνεργάτης, αλλά είναι απαράδεκτο ο Υπουργός να μην ξέρει τί κάνει ο Σταθμάρχης στη Λάρισα’’.

Δεν έχω να προσθέσω τίποτα άλλο από την απάντηση της Ναταλίας Γερμανού. ‘’ Κύριε Υπουργέ -με κάθε σεβασμό, αν οι ζωές των πολιτών, εξαρτώνταν από τις σεξουαλικές ανωμαλίες του συνεργάτη των Αρβύλα να το συζητούσαμε.

Αλλά ο Υπουργός Μεταφορών οφείλει να ξέρει τα πάντα. Για την ασφάλειά μας είναι υπεύθυνος όχι για την ψυχαγωγία μας.’’, απάντησε η γνωστή παρουσιάστρια και καλή δημοσιογράφος, το σύντομο εκείνο διάστημα που πήγε να βαδίσει στα χνάρια του σημαντικού πατέρα της.

Διότι αν, κατά τον απερχόμενο  κ. υπουργό Ανάπτυξης, ο Υπουργός έπρεπε  να ξέρει τί κάνει ο Σταθμάρχης στη Λάρισα’’, τότε κι ο πρωθυπουργός έπρεπε να ξέρει ότι ο μέχρι το 2016 στενότερος του συνεργάτης είναι καταδικασμένος για παιδεραστία στη Μολδαβία, θα πρεπε να ξέρει τα… καμώματα του ανιψιού του και του δικού του ανθρώπου στις παρακολουθήσεις προσώπων, θα’ πρεπε να ξέρει τι στο καλό θέλουν κάποιοι  της ΝΔ επί των ημερών του και φαίνεται πως είχαν γνωριμία με τον παιδεραστή του Κολωνού. Θα ‘ πρεπε ακόμη η υπουργός πολιτισμού να γνωρίζει το ποιόν του κ. Λιγνάδη, πριν του δώσει τα ΄΄ κλειδιά ’’ του Εθνικού Θεάτρου. Θα έπρεπε ακόμη να γνωρίζει ο πρωθυπουργός πως ο μοιραίος σταθμάρχης τοποθετήθηκε στη θέση του χωρίς γνώση και προσόντα, με υπουργική παρέμβαση. Αν όμως τα γνώριζε όλα αυτά θα είχε καταρρεύσει εξ’ αρχής η πλουμιστή φούσκα του επιτελικού κράτους και ο απερχόμενος πρωθυπουργός θα είχε πάει εξ’ αρχής … εκδρομή στο χρονοντούλαπο. Δε συμφέρει λοιπόν «ο Υπουργός να  ξέρει τί κάνει ο Σταθμάρχης στη Λάρισα».

Προσπαθούν φιλότιμα τα κανάλια κι οι μεγαλοδημοσιογράφοι να ξεπλύνουν την κυβερνώσα παρέα από τους ανεξίτηλους λεκέδες των ευθυνών. «Φιλότιμα» αλλά μάταια. Κι αυτή η ‘’προσπάθεια’’ έχει κοντά ποδάρια… Θυμηθείτε το…  

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement