«Παγώνουν» για επιπλέον 12 μήνες τα κυμαινόμενα επιτόκια στεγαστικών δανείων

ΕΠΙΤΟΚΙΑ

Advertisement

Παγώνουν, για ακόμη έναν χρόνο, οι δόσεις των στεγαστικών δανείων, κυμαινόμενου επιτοκίου. Υπενθυμίζεται πως το όριο θεσπίστηκε από τις τράπεζες το 2023, και θα παραμείνει σε ισχύ έως την Άνοιξη του 2025, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Πιο αναλυτικά, στο πάγωμα των δόσεων στα στεγαστικά δάνεια κυμαινόμενου επιτοκίου για ένα ακόμη χρόνο, προχωρούν οι τράπεζες, προστατεύοντας τους συνεπείς δανειολήπτες. Υπενθυμίζεται ότι σε όλα τα εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια με συμβάσεις κυμαινόμενου επιτοκίου, οι μηνιαίες δόσεις παραμένουν σταθερές από τον περασμένο Ιούνιο, μετά την ενεργοποίηση του σχετικού προγράμματος προστασίας από τις τράπεζες.

Η απόφαση αυτή είχε ληφθεί πέρυσι, λόγω των επιθετικών αυξήσεων στους δείκτες της ΕΚΤ, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού.

12μηνη παράταση

Το πρόγραμμα είχε αρχική διάρκεια 12 μήνες, έληγε δηλαδή εφέτος το Μάιο. Ωστόσο, επειδή τα επιτόκια της ΕΚΤ παραμένουν ακόμη στα ιστορικά υψηλά τους και η αποκλιμάκωσή τους θα καθυστερήσει, οι τράπεζες επέλεξαν την παράταση του προγράμματος για ακόμη ένα χρόνο.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement