Ο… Νεοδημοκράτης Γιώργος Αυτιάς και άλλα… παραμύθια

aytias

Advertisement

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

 

Γιάννης Βασιλακόπουλος 

Υπάρχουν στιγμές που τίθενται ερωτήματα η τύχη των οποίων είναι προδιαγεγραμμένη. Είναι το πεπρωμένο τους να στοιχίζονται αναπάντητα στο σωρό είτε γιατί έτσι βολεύει, είτε γιατί το αντικείμενο του ερωτήματος, βοηθιέται από το σύστημα, να μην τον ‘’ακουμπά’’ το όποιο ερώτημα…

Γιώργος Αυτιάς: Δημοσιογράφος… Καλός δημοσιογράφος, δίχως άλλο

Τόσα χρόνια οι μη μυημένοι αναρωτιόνταν γιατί θυσιάζει τη  δημοσιογραφική του ποιότητα  κάνοντας τον εκπρόσωπο κάθε κρατικής – και όχι δημόσιας – αρχής στην διατύπωση κάθε ερώτησης από το κοινό.

Μας λύθηκε η απορία. Ο Γ. Αυτιάς  πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων την ποιότητα του, ως ελεύθερος ρεπόρτερ και τις προσπάθειες που κατέβαλε – πράγματι φιλότιμες – για να γίνει καλός οικονομικός συντάκτης για να  γίνει υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ εξαργυρώνοντας τις δοκιμασίες που πέρασε για χρόνια παρά το πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη.  Καλά, ως εδώ. Το ερώτημα το οποίο ετέθη αυτόματα, από πολλούς συμπολίτες μας είναι ‘’καλά, είναι ο Αυτιάς νεοδημοκράτης;’’. Ερώτημα που τίθεται για τις καλένδες του αναπάντητου.

Μπορεί να είναι νεοδημοκράτης ένας τύπος που παρουσία πολλών ανθρώπων, στα γραφεία του ΑΝΤΕΝΝΑ radio, ανέκραξε παραμονές εκλογών του 2000: «Λοιπόν. Είπαμε, τέσσερα χρόνια ακόμη Σημίτης και μετά Αβραμόπουλος»; Όχι, δεν μπορεί.

Μπορεί να είναι νεοδημοκράτης ένας που κατηγορεί όλη την πρώτη γραμμή της κυβέρνησης Καραμανλή με αφορμή το ‘’σκάνδαλο’’ του Βατοπεδίου, να πηγαίνει στο δικαστήριο να καταδικάζεται για συκοφαντική δυσφήμιση, αλλά μετά να μην τρέχει κάστανο; Όχι δεν μπορεί.

Μπορεί όμως να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του κόμματος του Κ. Μητσοτάκη. Και μπορεί γιατί οι εποχές άλλαξαν. Όλα αλλιώτεψαν. Και τέτοιες … ‘’λεπτομέρειες’’ ασήμαντο ρόλο παίζουν- αν παίζουν – στα πράγματα. Οπότε… ναι κυρίες και κύριοι. Υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ, ο Γιώργος Αυτιάς. Έτσι, γιατί μπορεί.

Και… καλή του επιτυχία…

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement