Black Hawk: “Πράσινο φως” από ΗΠΑ για πιθανή πώληση 35 ελικοπτέρων στην Ελλάδα

Advertisement

Το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ενέκρινε την πιθανή πώληση στην Ελλάδας 35 ελικοπτέρων πολλαπλών ρόλων UH-60M Black Hawk και σχετικού εξοπλισμού με εκτιμώμενο κόστος τα 1,95 δισ. δολάρια.

Η Υπηρεσία Συνεργασίας για την Αμυντική Ασφάλεια παρέδωσε την απαιτούμενη πιστοποίηση, ειδοποιώντας επίσημα το Κογκρέσο για την πιθανή πώληση.

Το κόστος περιλαμβανει πλήρη εξοπλισμό, βασικό οπλισμό και πακέτο μετέπειτα υποστήριξης (FOS).

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ η πώληση αμερικανικών ελικοπτέρων στην Ελλάδα «θα υποστηρίξει τους στόχους εξωτερικής πολιτικής και εθνικής ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών, βοηθώντας στη βελτίωση της ασφάλειας ενός νατοϊκού συμμάχου που είναι σημαντικός εταίρος για την πολιτική σταθερότητα και την οικονομική πρόοδο στην Ευρώπη. Η προτεινόμενη πώληση θα αντικαταστήσει τον τρέχοντα στόλο ελικοπτέρων πολλαπλών ρόλων της Ελλάδας με ένα πιο αξιόπιστο σύστημα που θα επιτρέψει στην Ελλάδα να διατηρήσει το κατάλληλο επίπεδο ετοιμότητας για τη διεξαγωγή συνδυασμένων επιχειρήσεων. Η προτεινόμενη πώληση αυτού του εξοπλισμού και της σχετικής υποστήριξης του δεν θα αλλάξει τη βασική στρατιωτική ισορροπία στην περιοχή».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement