Κυρανάκης: ”Σύντομα οποιοδήποτε πιστοποιητικό θα εκδίδεται με φωνητική εντολή”

[362252] ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
(ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ/EUROKINISSI)

Advertisement

Στον ψηφιακό μετασχηματισμό του δημοσίου, αλλά και στην νέα εφαρμογή «MyCoast», μέσω της οποίας οι πολίτες θα μπορούν να υποβάλουν άμεσα καταγγελίες για υπέρβαση των παραχωρήσεων ή για αυθαίρετη κατάληψη παραλίας, μίλησε ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, στην εκπομπή «Αταίριαστοι» στον ΣΚΑΪ.

Σε ερώτηση που δέχθηκε σχετικά με τη σημερινή απόφαση για την τραγωδία στο Μάτι έξι χρόνια μετά, ο κ. Κυρανάκης σχολίασε ότι «η καθυστέρηση είναι πολύ μεγάλη και γι΄αυτό είναι σημαντικό το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για το νέο δικαστικό χάρτη που θα μειώσει τους χρόνους έκδοσης αποφάσεων» ενώ πρόσθεσε ότι «όσοι θυμόμαστε εκείνες τις στιγμές, θεωρούμε ότι υπάρχουν και πολιτικές ευθύνες».

Αναφορικά με τον πρώτο ψηφιακό βοηθό, ο κ. Κυρανάκης ανακοίνωσε ότι «έχει αναβαθμιστεί, μπαίνετε μέσα ενεργοποιείται τον φωνητικό βοηθό και ζητάτε μία ληξιαρχική πράξη γάμου. Το Chatbot μετατρέπεται σε Actionbot και αυτό σημαίνει ότι ο πολίτης θα μπορεί να παραγγέλνει όποιο πιστοποιητικό θέλει χωρίς τη διαμεσολάβηση δημόσιας υπηρεσίας».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement