Μητσοτάκης κατά αντιπολίτευσης για το κράτος δικαίου: Τι έχετε να πείτε για την κατάταξη του Economist;

Μητσοτάκης κατά αντιπολίτευσης για το κράτος δικαίου Τι έχετε να πείτε για την κατάταξη του Economist;

Advertisement

Μεγάλη αναφορά στο κράτος δικαίου, με αφορμή και τη θέση στην οποία κατέταξε ο Economist την Ελλάδα στο δείκτη δημοκρατίας, έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόσο κατά την πρωτολογία όσο και στη δευτερολογία του στη Βουλή, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Ήταν τελικά η μεγάλη κεντροδεξιά ΝΔ που έκανε πράξη αυτές τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό το κόμμα που περπατά σταθερά στο δρόμο του κράτους δικαίου και της ισονομίας. Αναγνωρίζεται και διεθνώς. Τι έχετε να πείτε για το γεγονός ότι το Economist κατέταξε την Ελλάδα στην 20η θέση παγκοσμίως στο δείκτη δημοκρατίας; Αυτά γιατί δεν τα λέτε στο ευρωκοινοβούλιο όπου πάνε οι ευρωβουλευτές σας και ασχημονούν και το μόνο που κάνουν είναι να ψηφίζουν ψηφίσματα κατά της χρηματοδότησης της πατρίδας; Θα μας κουνάτε το δάκτυλο και για το κράτος δικαίου…», ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Βουλή. «Οι περισσότεροι Έλληνες παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε είναι περήφανοι για την πατρίδα τους και χαρούμενοι που κινούμαστε σε ένα ρεύμα προόδου», πρόσθεσε κατά την πρωτολογία του.

Η δευτερολογία Μητσοτάκη για την ψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

«Δεν θέλω τώρα να χαλάσω το κλίμα συζήτησης, κάνοντας εκτενείς αναφορές στο κράτος δικαίου» τόνισε, στη διάρκεια της δευτερολογίας του, μετά την ομιλία του Σωκράτη Φάμελλου για να προσθέσει: «Θα πω μόνο το εξής: ο τελικός κριτής της ποιότητας του κράτους δικαίου σε μια χώρα δεν είναι το ευρωκοινοβούλιο ή ο Ecomomist. Είναι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που λέει ότι έχουμε προοδεύσει σημαντικά. Μας κάνει υποδείξεις που διορθώνουμε και προβλέπουμε πως στην επόμενη έκθεση θα προοδεύσουμε κι άλλο».

«Η ιστορία όμως θα γράψει και θα θυμηθεί τους Έλληνες ευρωβουλευτές που ψήφισαν υπέρ ενός κειμένου, το οποίο καλεί την ΕΕ να κόψει κονδύλια από την Ελλάδα. Εσείς το ζητήσατε, εσείς το προτείνατε, εσείς το ψηφίσατε. Δεν είναι νέα αυτή η προσπάθεια να παρουσιάσετε την Ελλάδα τελείως διαφορετική. Αυτή ήταν η στρατηγική σας και πριν τις εθνικές εκλογές. Επιμένετε στην ίδια στρατηγική. Αρχίζω να θυμάμαι την δική σας εποχή και αναρωτιέμαι: όλοι αυτοί οι ευρωβουλευτές, των οποίων πρωτοστατεί η συμπαθής Ολλανδή, που όχι μόνο κόμμα δεν έχει να πολιτευτεί, αλλά ούτε και χώρα, καθώς πήγε στο Βέλγιο να πολιτευτεί. Να τους ρωτήσω, πού ήταν όλοι αυτοί οι ευρωβουλευτές όταν έκλειναν δημοσιογράφους στη φυλακή; Όταν στήνατε την σκευωρία Novartis; Όταν στήνατε το τηλεοπτικό πεδίο; Δεν τα είχαν πάρει χαμπάρι όλα αυτά; Κάνατε αναφορά στον κ. Μπακογιάννη και τι μπορεί να συμβεί. Τέως δικός σας ευρωβουλευτής είπε δημόσια ότι ο κ. Κασσελάκης μπορεί να κερδίσει γιατί νόμιζε ότι οι ευρωεκλογές διεξάγονται σε 2 γύρους. Σοβαρευτείτε και ελάτε να κάνουμε σοβαρή συζήτηση…» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement