‘’Παίζεις με τη φωτιά’’ : Το μήνυμα που μετέφερε ο Αλέξης Τσίπρας στον Στέφανο Κασσελάκη

202311161203127886

Advertisement

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

νεα φωτο γιαννη

Ένα βαρύνουσας σημασίας μήνυμα της Έφης Αχτσιόγλου, προς τον Στέφανο Κασσελάκη, ‘’καμπανάκι’’ για την συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται ότι περιείχε το προχθεσινό δείπνο του Αλέξη Τσίπρα με τον Γαβριήλ Σακελαρίδη προχθές στη Νέα Σμύρνη.

Μια συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον διάδοχο του στο ‘’τιμόνι’’ του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, έχει πλέον χάσει κάθε πρόσχημα εθιμοτυπίας. Αυτή, δε, που έλαβε χώρα το βράδυ της Τετάρτης στο πολιτικό γραφείο του πρώην πρωθυπουργού μπορεί εύκολα να λάβει θέση καταλύτη άμεσων εσωκομματικών εξελίξεων.

Οι ρόλοι είναι πλέον απολύτως διακριτοί, για τον δε, οικοδεσπότη της χθεσινής συνάντησης, είναι πλέον ιστορικά καθορισμένος, για τον θεσμικό διάδοχο του ακόμη βρίσκεται υπό δρ. Οι πληροφορίες επιμένουν ότι ο Αλέξης Τσίπρας, ως άλλος  ‘’Τζεπέτο’’ που έδωσε πνοή στο ΣΥΡΙΖΑ, φύσει ηγέτης του ευρύτερου πολιτικού χώρου που έδωσε στην Ελληνική Αριστερά   κυβερνώσα υπόσταση εξέφρασε την ανησυχία του προς τον διάδοχο του, μήπως παίζει πολύ με τη φωτιά και ο ‘’Πινόκιο’’ του, γίνει παρανάλωμα.

Από την άλλη, ο Στέφανος Κασσελάκης που έχει εκλεγεί εμφατικά Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αλλά φαίνεται πως έχει ακόμη δρόμο να γίνει αρχηγός του, φέρεται να υπεραμύνθηκε της επιλογής των διαγραφών, επιδιώκοντας να δώσει ένα πρώτο στίγμα, ηγετικής πυγμής αλλά και το με ποιους στο πλευρό του κρίνει πως μπορεί να φέρει σε πέρας το θεσμικό του έργο.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν είναι κομιστής, αλλά συνήθως εμπνευστής μηνυμάτων.  Σήμερα όμως γνωρίζει ότι μια από τις βασικές πτυχές του ρόλου του ως γεννήτορα της κυβερνώσας Αριστεράς είναι αυτή του εγγυητή της ενότητας- ένας όρος απόλυτα υπαρξιακός σήμερα για το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Το μήνυμα της Έφης Αχτσιόγλου λοιπόν προς τον Στέφανο Κασσελάκη που φέρεται να του μετέφερε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, το βράδυ της Τρίτης  ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες ένα άτυπο ‘’μορατόριουμ’’  υπό τον όρο να αναζητηθεί μια ‘’μίνιμουμ’’ κοινή γραμμή πλεύσης. Σε αυτό ο Αλέξης Τσίπρας πρόσθεσε τον ‘’κώδωνα’’ του κινδύνου για αυτήν καθ’ αυτήν την ύπαρξη του ΣΥΡΙΖΑ ως κύριου εκφραστή ενός ιδεολογικού χώρου που ξεπερνά κατά πολύ τα κομματικά στεγανά.

Όλα αυτά, ενώ επιμένουν οι φωνές που λένε πως ‘’όσοι διέγραψε ο Στ. Κασσελάκης είναι εκείνοι από τους οποίους ήθελε να απαλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας’’. Και με τον χρόνο να είναι πια ο μόνος ικανός παράγοντας για να δείξει τη  σωστή αποστολή και παραλαβή μηνυμάτων αλλά και την ορθότητα της ερμηνείας τους.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement