ΣΥΡΙΖΑ κατά στοχοποίησης της μειονότητας της Θράκης και διχαστικής υποτίμησης της ψήφου της

syriza 1

Advertisement

Τον κίνδυνο διχασμού της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία λόγω των προκλητικών δηλώσεών τους, με τις οποίες καταγγέλλουν υποψήφιους βουλευτές ως όργανα του τουρκικού προξενείου τόσο στη Ροδόπη όσο και στην Ξάνθη.

Με ανακοίνωσή του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισημαίνει ότι η Ν.Δ. και ο Κ. Μητσοτάκης, «καθοδηγούμενοι από έπαρση και αλαζονεία» δεν διστάζουν να παίξουν «το επικίνδυνο χαρτί της στοχοποίησης και του διχασμού Ελλήνων πολιτών, υποτιμώ

Το πρωί του Σαββάτου, σε πλήση σύμπλευση τόσο ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Άκης Σκέρτσος, με ανακοίνωσή του, όσο και ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», μίλησαν για «ανοικτή παρέμβαση του τουρκικού προξενείου» στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Υποστήριξαν, ούτε λίγο ούτε πολύ ότι ο μειονοτικός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Φερχάτ Οζγκιούρ, στη Ροδόπη, αλλά και ο βουλευτής Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ, Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, υιοθετούν την τουρκική προπαγάνδα και πως τα κόμματά τους θα πρέπει να προσέχουν ποιους θα επιλέξουν στα ψηφοδέλτιά τους.

Το γεγονός προκάλεσε την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, που τονίζει μεταξύ άλλων ότι «Η αντιμετώπιση των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών της Ροδόπης ως ενεργούμενα ξένης δύναμης και η αμφισβήτηση της δημοκρατικής τους βούλησης αποτελεί μια βαθιά επικίνδυνη πρακτική, που παραπέμπει στις χειρότερες στιγμές διχασμού, προσβάλει τη συνταγματική αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους πολίτες και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους».

«Ελπίζουμε και αναμένουμε στη σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ που θα ασχοληθεί με την ανάλυση των αιτιών της εκλογικής ήττας σε όλη την επικράτεια και με τις βουλευτικές του λίστες, ο κ. Τσίπρας και τα μέλη του κόμματός του να αναλύσουν και τα αίτια της νίκης του υποψηφίου που επέλεξαν να τους εκπροσωπήσει στη Ροδόπη, κ. Οζγκιούρ», δήλωσε ο Άκης Σκερτσος, μεταξύ άλλων. Ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι «στη Ροδόπη υπήρξε όντως ανοιχτή παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου υπέρ συγκεκριμένου υποψηφίου. Και αυτό είναι πρόβλημα» και πως «δεν γίνεται μια ξένη χώρα να παρεμβαίνει ανοιχτά υπέρ συγκεκριμένων υποψηφίων που αναφέρονται στο τουρκικό προξενείο κι όχι στην ελληνική συνταγματική έννομη τάξη».

Η ανακοίνωση Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

«Απαράδεκτα και επικίνδυνα παιχνίδια Μητσοτάκη σε βάρος της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας»

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης, καθοδηγούμενοι από την έπαρση και την πρωτοφανή αλαζονεία να μην ανέχονται κανένα άλλο χρώμα στον εκλογικό χάρτη, δεν διστάζουν να παίξουν ακόμη και το επικίνδυνο χαρτί της στοχοποίησης και του διχασμού Ελλήνων πολιτών, υποτιμώντας κατάφωρα την δημοκρατική ψήφο των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας.

Η αντιμετώπιση των Ελλήνων μουσουλμάνων πολιτών της Ροδόπης ως ενεργούμενα ξένης δύναμης και η αμφισβήτηση της δημοκρατικής τους βούλησης αποτελεί μια βαθιά επικίνδυνη πρακτική, που παραπέμπει στις χειρότερες στιγμές διχασμού, προσβάλει τη συνταγματική αρχή της ισονομίας και ισοπολιτείας για όλους τους πολίτες και εγκυμονεί σοβαρούς εθνικούς κινδύνους.

Καλούμε τη ΝΔ να μην επιμείνει για λόγους ψηφοθηρικούς σε μια εθνικά επιζήμια στάση, προσβάλλοντας Έλληνες πολίτες επειδή υπερψήφισαν τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και όχι την υποψήφια της ΝΔ.

Ας αναζητήσουν τα αίτια αυτής της επιλογής όχι σε fake news και σε φοβικά σύνδρομα, αλλά στο γεγονός ότι σε αντίθεση με τη ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει σαφείς προγραμματικές θέσεις και έχει ασκήσει ξεκάθαρες πολιτικές για τις αναγκαίες δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις στη Θράκη και πάντοτε απέναντι σε απαράδεκτες παρεμβάσεις της Τουρκίας στα εσωτερικά μας.

Και αν δεν μπορούν αυτό να το κατανοήσουν, ας καταλάβουν τουλάχιστον το αυτονόητο: ότι το μόνο που καταφέρνουν με το διχασμό της μειονότητας και της τοπικής κοινωνίας στο σύνολό της, είναι να εξυπηρετούν τα σχέδια της Τουρκίας και του Τούρκου Προέδρου.​

ντας κατάφωρα τη δημοκρατική ψήφο των μελών της μουσουλμανικής μειονότητας»

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement