Το «φιάσκο» του ΣΥΡΙΖΑ με την προανακριτική κατά Καραμανλή και η «ψυχρολουσία» των δημοσκοπήσεων

KASSELAKIS 8963245

Advertisement

Του Σάββα Παυλίδη

Σε αδιέξοδο φαίνεται πως οδηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ σε ότι αφορά το μέτωπο που έχει ανοίξει με την κυβέρνηση και τον Κώστα Καραμανλή, σχετικά με την τραγωδία των Τεμπών.

Αυτό διότι τα υψηλόβαθμα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ εξ αρχής γνώριζαν ότι είναι αρκετά πιθανό το ενδεχόμενο ο ανακριτής να στείλει τον φάκελο στη Βουλή για την περίπτωση του Κώστα Καραµανλή, αποφάσισαν σκοπίμως να το αποκρύψουν.

Άλλωστε από χθες που η κυβέρνηση ζητά από τον ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει στη Βουλή την πρόταση για Προανακριτική Επιτροπή µε το κατηγορητήριο που έχουν συντάξει εναντίον του κ. Καραµανλή, η Κουμουνδούρου προβάλει ως επιχείρημα τη δικαστική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη. Γεγονός που ακυρώνει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ περί αργοπορημένων βημάτων της δικαιοσύνης.

Μάλιστα υψηλόβαθμα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ παραδέχονται ότι στη περίπτωση που απορριφθεί η Προανακριτική Επιτροπή για τον κ. Καραµανλή από την κυβερνητική πλειοψηφία, όταν εν τέλει έρθει ο φάκελος στη Βουλή για τον πρώην υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, τότε δεν θα µμπορούν να εκκινήσουν μια νέα προκαταρκτική εξέταση σε βάρος του.

Εν ολίγοις η αξιωματική αντιπολίτευση επέλεξε όχι απλώς να μπει σε μία διαδικασία που εν τέλει θα βγει χαμένη η ίδια, αλλά και να παραδεχθεί εμμέσως πλην σαφώς πως εργαλειοποιεί μία τραγωδία για να αποκομίσει πολιτικά οφέλη.

Ταυτοχρόνως, τα νέα που έρχονται από τις δημοσκοπήσεις που θα δουν το φως τις δημοσιότητας συντόμως, μόνο ενθαρρυντικά δεν είναι για την Κουμουνδούρου. Συνεργάτες του Στέφανου Κασσελάκη, όπως και ο ίδιος προσωπικά, πίστευαν πως οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την υπόθεση που αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη, θα προκαλούσαν φθορά στην κυβέρνηση.

Ωστόσο οι πρώτες μετρήσεις δείχνουν πως η κυριαρχία της ΝΔ παραμένει ακλόνητη. Σε σημείο τέτοιο που σε ορισμένα γκάλοπ η ΝΔ εμφανίζεται και ισχυροποιημένη. Ουσιαστικά δηλαδή επιβεβαιώνονται όσοι εντός Κουμουνδούρου και Χαριλάου Τρικούπη ισχυρίζονταν πως η πρόταση μομφής που κατέθεσαν, αντί να αποδυναμώσει την κυβέρνηση, θα της δώσει την ευκαιρία να συσπειρωθεί περαιτέρω.

Και μιας και αναφέραμε το ΠΑΣΟΚ, να πούμε πως το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη μοιάζει πλέον να απομακρύνεται οριστικά από την δεύτερη θέση. Μπορεί πράγματι στην Χαριλάου Τρικούπη να πίστευαν πως η εν γένει δράση τους το τελευταίο διάστημα θα ανέβαζε τις μετοχές τους, ωστόσο όπως όλα δείχνουν το σενάριο κατάληψης της δεύτερης θέσης ναυαγεί οριστικά.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement