Τσίπρας:«Προοδευτική κυβέρνηση σημαίνει σχέδιο με αύξηση μισθών, μείωση τιμών και ρύθμιση χρεών»

tsipras 1 1

Advertisement

Ως προϋπόθεση της πολιτικής αλλαγής έθεσε εκ νέου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία την ψήφο στο κόμμα του, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαΐου.

Μιλώντας το πρωί στο Άργος ο Αλέξης Τσίπρας καταλόγισε στην κυβέρνηση, τους υπουργούς της και τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι «ασχολούνται με την τοξικότητα και τον διχασμό, γιατί δεν έχουν επιχειρήματα και δεν έχουν απαντήσεις στα μεγάλα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, δεν νιώθουν τα προβλήματα που απασχολούν τους πολίτες, εμείς θέλουμε να είμαστε μέσα στους πολίτες για να ψάχνουμε να βρούμε λύσεις και απαντήσεις στα μεγάλα τους προβλήματα».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε πως πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση σημαίνει ότι από την επόμενη μέρα «ένα σχέδιο ώστε να έχουμε αύξηση μισθών, μείωση τιμών, ρύθμιση χρεών, ισχυρό και αποτελεσματικό κοινωνικό κράτος δίπλα στον πολίτη, ένα νέο σύστημα υγείας με ασφάλεια και προστασία για όλους και με περισσότερη δικαιοσύνη».
Αναφερόμενος στο μέτωπο της ακρίβειας σημείωσε πως η καθημερινότητα έχει μετατραπεί «σε ένα Γολγοθά, το εισόδημα δεν βγαίνει μετά την τρίτη εβδομάδα του μήνα, το αίσθημα ανασφάλειας αβεβαιότητας κυριαρχεί για την πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

Σε αυτό το σημείο υποστήριξε πως το «διακύβευμα των εκλογών δεν είναι ποιο κόμμα θα κερδίσει, αλλά ποια μέρα θα μας ξημερώσει. Εάν θα συνεχίζουμε να βουλιάζουμε ή θα αλλάξουμε και προϋπόθεση της πολιτικής αλλαγής είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό και εμείς λέμε ξεκάθαρα ότι η ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει πολιτική αλλαγή και προοδευτική κυβέρνηση».

Από την ελληνική κοινωνία ακούγεται «φτάνει πια ως εδώ», ανέφερε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε: «γιατί βλέπουμε τη ζωή μας γίνεται μέρα με τη μέρα χειρότερη, ότι η μεγάλη πλειοψηφία δυσκολεύεται να βγάλει το μήνα, το εισόδημα τελειώνει την τρίτη εβδομάδα, οι τιμές έχουν φθάσει στο Θεό, αυξήσεις στο ρεύμα, στο σούπερ μάρκετ, στις τιμές της βενζίνης. Μας έλεγαν ότι η κρίση είναι εισαγόμενη. Ναι αλλά η αισχροκέρδεια είναι ελληνική. Διότι σε όλη την Ευρώπη υπάρχει κρίση ενέργειας αλλά η Ελλάδα είναι πρώτη στις τιμές στην ενέργεια, στη βενζίνη στο σούπερ μάρκετ».

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Τσίπρας έκανε βόλτα στον κεντρικό εμπορικό δρόμο της πόλης και μίλησε με πολίτες και εμπόρους και άκουσε τα προβλήματά τους. Οι εκπρόσωποι του εμπορικού συλλόγου του επισήμαναν ότι ακόμη και στον πιο κεντρικό δρόμο της πόλης η κίνηση είναι μειωμένη και αυτό τους δημιουργεί πρόβλημα να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους.

Απαντώντας στην παρατήρηση πολίτη για την αλλαγή κυβέρνησης ο κ. Τσίπρας σημείωσε ότι «αυτό που χρειάζεται είναι ουσιαστική αλλαγή. Όχι μόνο στην κυβέρνηση αλλά στην πολιτική που ασκείται, για να συναντηθεί με τις αλλαγές στη καθημερινότητα των πολιτών και στην ζωή μας». Συνεχίζοντας υπογράμμισε ότι η αλλαγή θα προκύψει μόνο αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει πρώτο κόμμα στις εκλογές και πρόσθεσε:

«Αυτό σημαίνει αύξηση μισθών μείωση τιμών ρύθμιση χρεών, ένα ισχυρό και αποτελεσματικό κράτος, όχι ένα κράτος αναποτελεσματικό που γεμίζει ανασφάλεια τους πολίτες όπως είδαμε δυστυχώς με τον πιο τραγικό τρόπο στα Τέμπη. Ένα κράτος που θα είναι δίπλα στον πολίτη με έναν ισχυρό σύστημα υγείας ώστε να έχουμε ανεξαρτήτως οικονομικής δυνατότητας συνθήκες περίθαλψης για όλους».

Το σχόλιο Οικονόμου
«Αυτό που ονομάζει ο κ. Τσίπρας «προοδευτική» κυβέρνηση συνεργασίας είναι σίγουρο ότι θα βυθίσει τη χώρα στην αστάθεια, την ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και την ανέχεια. Με ανακυκλωμένα πολιτικά προϊόντα τίποτα νέο, τίποτα δυναμικό, τίποτα δημιουργικό δεν μπορεί να φέρει ο κ. Τσίπρας» τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Άργος όπου περιόδευσε το πρωί. «Το να κατηγορεί την ΝΔ για τοξικότητα ο άνθρωπος που ανήγαγε τον πολακισμό σε επίσημη ιδεολογία του ΣΥΡΙΖΑ είναι πρόκληση στη νοημοσύνη των Ελλήνων» προσθέτει.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement