Καιρός: Φεύγει η αφρικανική σκόνη, έρχονται βροχές

kairos kakokairia 1

Advertisement

Η αφρικανική σκόνη φεύγει, οι βροχές έρχονται, αναφέρει ο Σάκης Αρναούτογλου σε ανάρτησή του για τον καιρό.

Σύμφωνα με όσα σημειώνει, παρουσιάζοντας σχετικούς χάρτες, η αφρικανική σκόνη φεύγει μέχρι σήμερα το βράδυ, ωστόσο οι βροχές έρχονται από αύριο, Πέμπτη (25/4), σε Δυτική και Βόρεια Ελλάδα. Όπως υπογραμμίζει, γενικά καλός θα είναι ο καιρός την Παρασκευή και το Σαββατοκύριακο με εξασθενημένους ανέμους στα πελάγη και καλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Οι βροχές της Πέμπτης ανά εξάωρο με μια ματιά!

«Υποχωρεί μέχρι και αργά το βράδυ απόψε σταδιακά η σκόνη από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Οι άνεμοι την Πέμπτη θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 στο Βόρειο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο, και στα 5-7 μποφόρ στα νοτιότερα τμήματά τους. Η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 20-24 βαθμούς στα βόρεια, τους 20-21 βαθμούς στα δυτικά, τους 25-27 στα ανατολικά ηπειρωτικά και στους 22 με 24 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου.

Γενικά καλός θα είναι ο καιρός το ερχόμενο Παρασκευοσάββατο, με εξασθενημένους ανέμους στα πελάγη και καλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Σύμφωνα και με τα σημερινά στοιχεία, από την ερχόμενη Κυριακή, αλλά και τις περισσότερες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας, καλός θα διατηρηθεί ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με λίγες τοπικές μπόρες στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας τις θερμές ώρες της ημέρας.

Η θερμοκρασία τα μεσημέρια θα παραμείνει σε αρκετά φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα μαζί με σχετική ψύχρα τη νύχτα και τις πρωινές ώρες.

Όσον αφορά στους ανέμους τη Μεγάλη Εβδομάδα, θα πρέπει να επικρατήσουν βοριάδες, που μόνο στο Αιγαίο θα αγγίζουν τα 5-7 και πιθανόν στις Κυκλάδες τοπικά τα 8 μποφόρ. Αν και σχετικά μακριά, με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία, αινιγματικός παραμένει για την Κυριακή του Πάσχα ο καιρός ως προς την πιθανότητα εκδήλωσης φαινομένων και σε ποιες περιοχές της χώρας, γιατί θερμοκρασιακά θα πρέπει να εξακολουθεί να κοιτάζει προς την άνοιξη!

ΥΓ.: Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου για τις συγκινητικές ευχές σας όσον αφορά στην υποψηφιότητά μου στις ευρωεκλογές με το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ. Δεν έχω λόγια! Θα ήθελα, φίλες και φίλοι, να γνωρίζετε επίσης ότι:

Δεν θα τυπώσω κανένα πολιτικό φυλλάδιο για να βρείτε στα γραμματοκιβώτιά σας – είναι κάτι που άλλωστε αντιτίθεται στην οικολογική μου συνείδηση.

Δεν πρόκειται να σταυρώσω και να μοιράσω ψηφοδέλτια υποτιμώντας τη νοημοσύνη και την αντίληψή σας.

Με μεγάλη εκτίμηση!

Σάκης Αρναούτογλου».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement