Κως: Ασφυξία διά κατάποσης τροφής η αιτία θανάτου του βρέφους

vrefos Kerkyra

Advertisement

Από ασφυξία που προήλθε έπειτα από κατάποση τροφής έχασε τη ζωή του το βρέφος στην Κω, σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, ενώ την ίδια ώρα συνελήφθησαν οι γονείς του για θανατηφόρα έκθεση ανηλίκου.

Όπως έγραψε νωρίτερα το enikos.gr, το βρέφος μεταφέρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Κω, με σημάδια που παρέπεμπαν σε σεξουαλική κακοποίηση, με μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός του, γεγονός το οποίο κινητοποίησε τους γιατρούς και ειδοποίησαν τις Αρχές.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή, οι εκδορές που έφερε η σορός του μωρού είναι παλαιότερες, ενώ δεν προκύπτει σεξουαλική κακοποίηση.

Αυτή την ώρα εξετάζεται από τον ιατροδικαστή και το δεύτερο παιδί.

Το χρονικό της τραγωδίας

Χθες (20/04) το απόγευμα, στις 19:45 η μητέρα του βρέφους, ενώ βρισκόταν στο σπίτι της, διαπίστωσε ότι το βρέφος δεν έχει τις αισθήσεις του και στη συνέχεια προσπάθησε να το συνεφέρει, ενώ ταυτόχρονα φώναζε για βοήθεια. Τότε, ένοικοι της πολυκατοικίας, έτρεξαν στο σπίτι της προκειμένου να την βοηθήσουν. Περίπου στις 20:15, η μητέρα του βρέφους κάλεσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, και ταυτόχρονα ένας ένοικος της παρείχε τις πρώτες βοήθειες, μέχρι τις 20:25, οπότε και έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και εφάρμοσαν τα σχετικά πρωτόκολλα ανάνηψης.

Στις 20:32 το βρέφος παραδόθηκε στους εφημερεύοντες γιατρούς στο νοσοκομείο της Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν την παρουσία άπεπτων τροφών στο αναπνευστικό του σύστημα, με αποτέλεσμα τη μη ροή οξυγόνου. Παρά τις προσπάθειές τους, το βρέφος κατέληξε στις 20:45. Έπειτα, οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος έφερε εκδορές και γενικευμένες εκχυμώσεις σε διάφορα μέρη του σώματός του, καθώς και ότι έφερε σημάδια που παραπέμπουν σε σεξουαλική κακοποίηση.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement