Ο Αιγύπτιος ‘’Άρης’’, η αρρώστια του, ο θησαυρός κι η συνάντηση με ένα υποψήφιο θύμα του

glyfada 2

Advertisement

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

IMG 2645

Μια θρυλούμενη ασθένεια του ‘’Άρη’’, μια συνάντηση του  με ένα υποψήφιο θύμα του που τελικά ευτυχώς γλύτωσε και οι αξιοζήλευτοι τραπεζικοί λογαριασμοί του Αιγύπτιου δράστη και αυτόχειρα, δίνουν μιαν άλλη διάσταση στοην  υπόθεση του μακελειού στη Γλυφάδα…

‘Έναν μικρό ‘’θησαυρό’’ άρχισαν να προσπαθούν να αποκρυπτογραφήσουν όσοι έλαβαν γνώση του περιεχομένου των τραπεζικών λογαριασμών του ‘’Άρη’’ – του Αιγύπτιου  πάλαι ποτέ ‘’ανθρώπου εμπιστοσύνης’’ των Καρνέσηδων που, το πρωί της Δευτέρας σκόρπισε το θάνατο στα γραφεία των πάλαι ποτέ ευεργετών του. ‘’Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη’’  – κι αυτή τη μνημειώδη ατάκα του Σπύρου Καλογήρου στη ‘’Λόλα’’ του Δ. Λυμπερόπουλου, τη βάζουμε εδώ όχι για να ‘’ελαφρύνουμε’’ τα ανακλαστικά συναισθήματα που γέννησε η τραγωδία- κάθε άλλο… Αλλά, διότι, με αφορμή την  εγκληματική ενέργεια μαζί με έναν τρελό   ‘’χορό’’ συμπτώσεων που στήθηκε τριγύρω, η ατάκα αυτή μπορεί να αποδειχθεί εφιαλτικά επίκαιρη.  

Ο ‘’Άρης’’ φαίνεται ότι είχε βρει κοντά στην οικογένεια Καρνέση ένα μικρό, προσωπικό του Ελ Ντοράντο που όσο βαθύτερα ‘’έσκαβε’’ όλα αυτά τα χρόνια, τόσο πλουσιότερος γινόταν…

Όταν ξεκίνησε η διαδικασία να ‘’σκαλιστούν’’ βαθιά και με λεπτομέρεια οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ‘’Άρη’’ άρχισαν να πληθαίνουν και να εμπλουτίζονται τα ερωτήματα που, έτσι κι αλλιώς,  ορθώνονταν όχι απλώς αναπάντητα αλλά σχεδόν αήττητα σε έναν ψηλό σωρό.

Πρώτον, διότι- λογικά – είναι δύσκολο ως αδύνατο να βρεις σήμερα απλό κλητήρα με θηριώδεις τραπεζικές καταθέσεις.

Δεύτερον,  διότι είναι μάλλον δύσκολο τα χρήματα που βρέθηκαν να έχουν ‘’ξεμείνει’’ απείραχτα από την εποχή που, ο Αιγύπτιος ‘’Άρης’’ πρόσεχε σαν τα μάτια του την γηραιά μητέρα Καρνέση.

Τρίτον, διότι καθημερινά πληθαίνουν τα ερωτήματα που αφορούν την τραγωδία και τα  κίνητρα για την εγκληματική ενέργεια του δράστη της. Για παράδειγμα, είναι αλήθεια ή όχι, ότι ο ‘’Άρης’’ συνάντησε πριν το τριπλό φονικό και την αυτοχειρία του, την κ. Δέσποινα Καρνέση που διαλαλούσε ότι ήταν ένας εκ των στόχων του και δεν την πείραξε ; Υπήρχε κι αν ναι ποιο ήταν το πρόσωπο – μέλος της οικογένειας που φρόντιζε να του κάνει ‘’κομπόδεμα’’, όπως ακούγεται έντονα ; Και, τρίτον, ήταν ή όχι ασθενής σε προχωρημένο στάδιο ο ‘’Άρης’’ και πόσοι το ήξεραν, αν ισχύει κάτι τέτοιο, την ώρα που του κοινοποιήθηκε η έξωση από το σπίτι ή όταν  μπήκε στην εταιρεία και σε ήρεμη κατάσταση είπε σε παλιό του γνώριμο ‘’ότι σήμερα θα τελειώσουν όλα για τον ίδιο και πως είναι η τελευταία μέρα του και πως πάει να ξεκαθαρίσει τα πράγματα’’; Στην απάντηση αυτών των ερωτημάτων φαίνεται να βρίσκεται η άκρη του ματωμένου νήματος και η λύση του πολύπλοκου δράματος.   

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement