Ολοκληρώθηκε η ελληνική επιχείρηση στον Έβρο για τον απεγκλωβισμό των μεταναστών

5049712

Advertisement

Ολοκληρώθηκε η ελληνική επιχείρηση που ξεκίνησε νωρίτερά την Κυριακή στον Έβρο για την διάσωση δεκάδων μεταναστών που προωθήθηκαν σε ελληνικό έδαφος.

Συνολικά 91 μετανάστες εκ των οποίων τα 34 είναι παιδιά, μεταφέρονται με λεωφορεία στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης.
Μάλιστα μια γυναίκα από την ομάδα 20 ατόμων κατέρρευσε, αφού έχασε τις αισθήσεις της από την πολυήμερη ταλαιπωρία, όπως και ένα παδί στην αγκαλιά της μητέρας του αισθάνθηκε αδιαθεσία.

Μέλη του Ερυθρού Σταυρού τους έδωσαν τις πρώτες βοήθειες, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ενώ στο κέντρο υποδοχής θα υπάρχει και ασθενοφόρο αν κριθεί ότι κάποιος θα πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Η ανακοίνωση της ελληνικής κυβέρνησης

Νωρίτερα, σε ανακοίνωση από το γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού υπογραμμιζόταν ότι οι «ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα», και ότι έχει ενημερωθεί η τουρκική κυβέρνηση για «την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού Ι. Σαρμά:

«Οι ελληνικές αρχές προβαίνουν στις αναγκαίες ενέργειες ώστε, με σεβασμό στο εθνικό, ενωσιακό και το διεθνές δίκαιο, να αποτραπεί κάθε αντικανονική είσοδος αλλοδαπού στη χώρα.

Τις τελευταίες ημέρες, η χαμηλή στάθμη των υδάτων του ποταμού Έβρου ευνοεί την παράνομη διέλευση μεταναστών, με χρησιμοποίηση νησίδων που εμπίπτουν και στην ελληνική και την τουρκική επικράτεια. Σε μια τέτοια νησίδα, ογδόντα περίπου μετανάστες κατέληξαν στο ελληνικό τμήμα.

Η ελληνική κυβέρνηση έχει απευθυνθεί στην τουρκική κυβέρνηση, που ορκίστηκε χθες, για τον συντονισμό των συνοριακών αρχών και την αποτροπή παράνομων διελεύσεων».

Οι παράτυποι μετανάστες όπως ενημερώνει και η ελληνική κυβερνηση, έχουν πλέον περάσει σε ελληνικό έδαφος. Για τη διάσωσή τους έχει σπεύσει η ελληνική συνοριοφυλακή και η ΕΜΑΚ.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement