Παναθηναϊκός – Παρτίζαν 84-71: Ασταμάτητος!

mitoglou eurokinissi

Advertisement

Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει με… σπασμένα τα φρένα στην Euroleague καθώς ανάγκασε και την Παρτίζαν να φύγει με κατεβασμένο το κεφάλι από το ΟΑΚΑ (84-71) πετυχαίνοντας την 8η νίκη του στα εννέα τελευταία ματς της διοργάνωσης!

Τα… λάθη μια φορά γίνονται. Και είναι πολύ σημαντικό να μην επαναλαμβάνονται.

Αυτή τη φορά η διαφορά που πήρε ο Παναθηναϊκός AKTOR απέναντι στην Παρτίζαν δεν… εξανεμίστηκε και δεν πάτησε όπως στην αναμέτρηση του Βελιγραδίου. Αντίθετα στήθηκε ένα νέο πάρτι στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με τους «πράσινους» να φτάνουν στην 4η σερί τους νίκη και να σκαρφαλώνουν μόνοι τους στην 4η θέση της κατάταξης. Με αυτή τη νίκη κατάφεραν να… υπερισχύσουν και της Παρτίζαν σε περίπτωση ισοβαθμίας στο τέλος της regular season

Το μεγάλο ξέσπασμα του Παναθηναϊκού έγινε στην 4η περίοδο, όταν «κλείδωσε» τους παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και με επιμέρους 26-13 μετέτρεψε το ντέρμπι σε «πράσινο» θρίαμβο τρεις ημέρες πριν από το το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για την Basket League και πάλι στο κλειστό του ΟΑΚΑ.

Το ματς: Παναθηναϊκός – Παρτίζαν

Η Παρτίζαν προσπάθησε στο ξεκίνημα του αγώνα να «ταΐσει» τον Καμπόκλο όσο το δυνατόν περισσότερες φορές και να πάρει πόντους από το «ζωγραφιστό». Και παράλληλα να πάριε φάουλ από τον Λεσόρ. Η ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς το κατάφερε κατά το ήμισυ, έχοντα μπει στην εξίσωση και ο Ρόμπερτ Ντοζίερ. Στο πεντάλεπτο η Παρτίζαν βρέθηκε στο +5 (7-12) ωστόσο η είσοδος του Σλούκα συμμάζεψε λίγο τα πράγματα για τον Παναθηναϊκό και με σερί 8-0 η ελληνική ομάδα προηγήθηκε με 15-12 λίγο πριν από το δεκάλεπτο (18-16). Ο Ναν είχε 7 πόντους στο δεκάλεπτο με τους «πράσινους» ωστόσο να είχαν καλά ποσοστά (4/8 δίποντα, 3/6 τρίποντα) αλλά και 6 λάθη!

Στη συνέχεια το ματς πήγαινε πόντο-πόντο, μέχρι που ανέλαβε δράση ο Μάριους Γκριγκόνις! Ο Λιθουανός γκαρντ έμελλε να δώσει το έναυσμα για το «πράσινο» ξέσπασμα και πετυχαίνοντας 10 από τους 12 πόντους των «πρασίνων» μετά το 28-29 της Παρτίζαν, έφερε την ελληνική ομάδα στο +9 (40-31) στο 18′. Αν και όλα έδειχναν ότι θα έκλεινε το ημίχρονο με διαφορά σε διψήφιες παρυφές, ένα λεπτό καθίζησης βοήθησε την Παρτίζαν να πραγματοποιήσει σερί 9-0 και να μετατρέψει το 42-33 σε 42-40 με τη λήξη του ημιχρόνου.

Στο πρώτο μισό του αγώνα η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε 10/15 δίποντα, 4/10 τρίποντα, 10/13 βολές αλλά και 10 λάθη! Τα περισσότερα λάθη ήταν… αμυντικά και σε στιγμές αδράνειας, δίνοντας στους Σέρβους (Ντοζίερ 11π.) το δικαίωμα να πλησιάσουν στο σκορ. Ο Ναν είχε 13 πόντους στο ημίχρονο, ενώ η Παρτίζαν σούταρε με 14/21 δίποντα, 2/8 τρίποντα και 6/7 βολές.

Οι Σέρβοι προηγήθηκαν με 44-45 στο 22′ έχοντας πραγματοποιήσει στο σύνολο επιμέρους σκορ 13-2 από το +9 (42-33) του 18′. Έκτοτε το παιχνίδι πήρε «άγρια» ομορφιά στο ΟΑΚΑ. Η τακτική και η δύναμη είχαν πάρει τη θέση του θεάματος, με τις δύο ομάδες να έβγαζαν τρομερή ενέργεια στην άμυνα μετατρέποντας το παιχνίδι σε… αίμα και άμμος. Είναι χαρακτηριστικό ότι το επιμέρους σκορ της 3ης περιόδου ήταν 16-18 για την Παρτίζαν, με τον Παναθηναϊκό να αντιμετώπιζε πολλά επιθετικά προβλήματα.

Ένα τρομερό κάρφωμα του Λεσόρ με τη λήξη της 3ης περιόδου έμελλε να ήταν η «σπίθα» που έψαχνε ο Παναθηναϊκός καθώς έφτασε σε σερί 8-0 με το οποίο προηγήθηκε με +6 πόντους (64-58 στο 32′). Στη συνέχεια οι «πράσινοι» προηγήθηκαν και με +9 πόντους (71-62 στο 35′) έχουν βρει το μομέντουμ που έψαχναν και στις δύο πλευρές του παρκέ. Ο Λεσόρ είχε αφυπνιστεί, ο Ναν συνέχισε να δίνει επιθετικές λύσεις και το +9 είχε διατηρηθεί στο ματς (75-66 στο 36). Έκτοτε δεν υπήρξε γυρισμός για την Παρτίζαν.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ: Στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου, όταν το εντυπωσιακό buzzer beater κάρφωμα του Λεσόρ άλλαξε όλο το μομέντουμ, σπρώχνοντας τον Παναθηναϊκό σε σερί 8-0 και σε επιμέρους 26-13 στην 4η και τελευταία περίοδο!

Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ: Ο Κέντρικ Ναν ήταν και πάλι η «σταθερά» του Παναθηναϊκού στην επίθεση έχοντας 21 πόντους με 6/10 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 6/6 βολές, 4 ασίστ και 5 λάθη.

ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Παντελώς εκτός κλίματος αγώνα ο Ζακ Λεντέι!

ΣΥΜΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΤΗ ΝΙΚΗ: Ο Μήτογλου είχε «γεμάτο» ματς (16π., 7ριμπ.), ο Λεσόρ «ξύπνησε» στο δεύτερο ημίχρονο (14π., 9ριμπ.) ενώ ο Γκραντ έκανε τα… πάντα στην άμυνα!

ΠΗΓΕ ΣΤΡΑΦΙ Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΟΥ: Εξαιρετικό ματς από τον Ντοζίερ ο οποίος είχε 16 πόντους, 7 ριμπάουντ, 8 ασίστ, 6 κλεψίματα και μόλις 2 λάθη.

Πηγή:gazetta

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement