Ισραηλινές επιδρομές στις υποδομές της Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο

israel- epidromes- notios livanos

Advertisement

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι επιτέθηκε σε κτίριο της Χεζμπολάχ και τέσσερις υποδομές στην περιοχή Γιαρούν στο νότιο Λίβανο.

Ανταποκριτής του Sky News Arabia ανέφερε ότι ισραηλινά αεροσκάφη εξαπέλυσαν 3 επιδρομές στην πόλη Yaroun και άλλες 3 επιδρομές στα υψώματα Jabour στο νότιο Λίβανο.

Η Χεζμπολάχ είχε ανακοινώσει ότι έβαλε στόχο ένα στρατιωτικό αρχηγείο στο βόρειο Ισραήλ με δεκάδες ρουκέτες Katyusha, ενώ ο ισραηλινός στρατός επιβεβαίωσε ότι παρακολούθησε την εκτόξευση περίπου 35 ρουκετών από την πλευρά του Λιβάνου.

Ο ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι οι δυνάμεις του βομβάρδισαν πηγές πυρός και προχώρησε σε επιδρομές από μαχητικά αεροσκάφη κατά «υποδομών» που ανήκουν στη Χεζμπολάχ στο νότιο Λίβανο. Βομβάρδισε επίσης νωρίτερα «δύο στρατιωτικά κτίρια όπου δραστηριοποιούνται μαχητές της Χεζμπολάχ» στην Αλ-Αντίσα και την Αρζούν.

Από τις 8 Οκτωβρίου, η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ ανταλλάσσουν διασυνοριακούς βομβαρδισμούς σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Η ένταση της κλιμάκωσης μεταξύ των δύο πλευρών αυξήθηκε μετά την ιρανική επίθεση στο Ισραήλ, εν μέσω παγκόσμιων προσδοκιών και φόβων ότι η περιοχή θα διολισθήσει προς έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement