Κολομβία: Ψάχνουν για… νερό στη Μπογκοτά μετά το πέρασμα του Ελ Νίνιο

Κολομβία: Ψάχνουν για... νερό στη Μπογκοτά μετά το πέρασμα του Ελ Νίνιο

Advertisement

Στην πρωτεύουσα της Κολομβίας, Μπογκοτά, και τα περίχωρά της έχουν αρχίσει να μεριμνούν για πόσιμο νερό μετά το καιρικό φαινόμενο Ελ Νίνιο που άφησε τις δεξαμενές και τις λίμνες σχεδόν άδειες.

Μία από τις λίμνες, η Τσούζα, η οποία παρέχει σχεδόν το 70% του νερού που χρησιμοποιεί η πρωτεύουσα της Κολομβίας, έχει σήμερα λιγότερο από το 17% της πλήρους χωρητικότητάς της, αποτελώντας τη χειρότερη έλλειψη πόσιμου νερού τα τελευταία 40 χρόνια.

Ο δήμαρχος της Λα Καλέρα, που βρίσκεται λίγο έξω από την Μπογκοτά, Χουάν Κάρλος Ερνάντεζ Αρέβαλο, δήλωσε ότι οι κολομβιανές αρχές ανησυχούν εδώ και καιρό για την προοπτική να ξεμείνει από νερό στις δεξαμενές.

«Ξεκινήσαμε το πρόγραμμα εξορθολογισμού του νερού από την 1η Φεβρουαρίου, όταν επιβάλαμε τη χρήση πόσιμου νερού μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα για τέσσερις ώρες κάθε μέρα, γιατί χάνουμε την ικανότητα επεξεργασίας του νερού. Θέλαμε επίσης να δημιουργήσουμε κίνητρα για την κοινότητα να χρησιμοποιεί το νερό αποτελεσματικά», δήλωσε ο Juan Carlos Hernández Arévalo.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement