Φουντώνει η πολιτική κόντρα για την υπόθεση Γεωργούλη

georgoulis

Advertisement

Με τις εκλογές να απέχουν μόλις ένα μήνα φουντώνει η πολιτική σύγκρουση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. για την υπόθεση του ευρωβουλευτή Αλέξη Γεωργούλη, τον οποίο κατήγγειλε για βιασμό και ξυλοδαρμό γυναίκα στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που εργάζεται ως νομικός σύμβουλος στην Κομισιόν.

Νερό στον μύλο της αντιπαράθεσης, πέραν της δημοσιοποίησης της ταυτότητας της καταγγέλλουσας κατά παράβαση κάθε έννοιας της ιδιωτικότητας, έριξαν και χυδαίες αναρτήσεις από διάφορους πολιτευτές στα social media.

Μάλιστα για τη διαρροή των στοιχείων της καταγγέλλουσας, που τελικά αναγκάστηκε να δώσει δημόσια εξηγήσεις, υπήρξε σήμερα παρέμβαση της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Και ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επέδειξε άμεσα αντανακλαστικά διαγράφοντας τον ευρωβουλευτή λίγα λεπτά αφότου έγινε γνωστή η καταγγελία μέσω του Ευρωκοινοβουλίου για το αίτημα άρσης της ασυλίας του, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατηγορούν την αξιωματική αντιπολίτευση αφενός ότι δήθεν κάλυψε τον μέχρι πρότινος ευρωβουλευτή της ενώ δήθεν γνώριζε για την καταγγελία και αφετέρου ότι δήθεν ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή του ονόματος της καταγγέλλουσας. Σε αυτά ήρθαν να προστεθούν και οι σφοδρές αντιδράσεις για χυδαία σχόλια προσώπων που πολιτεύονται με τον ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικότερα της Ζωής Βαρελή-Στεφανίδη, υποψήφιας στην Αττική, που αναπαρήγαγε κατάπτυστο πρωτοσέλιδο του Μακελειού, της υποψήφιας στη Β΄Θεσσαλονίκης Αναστασίας Γαϊταρζή, η οποία προχώρησε σε ανάρτηση-φάουλ σχετικά με τον χρόνο δημοσιοποίησης της σοβαρής καταγγελίας και τέλος του Βασίλη Μίγα, στελέχους στη Λάρισα, τον οποίο διέγραψε σήμερα το κόμμα.

Την ίδια ώρα ο Αδ. Γεωργιάδης κατηγόρησε την Αρετή Αθανασίου ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ότι ήταν αυτή που διέρρευσε πρώτη το όνομα της γυναίκας που κατήγγειλε τον Αλέξη Γεωργούλη, κάτι που η κ. Αθανασίου διέψευσε.

Σφοδρά πυρά από ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Μήπως ο κ. Τσίπρας αισθάνεται σήμερα την ανάγκη να ζητήσει συγγνώμη για την υποψήφια του κόμματος του, στη Β’ Θεσσαλονίκης, Αναστασία Γαϊταρτζή, που χαρακτηρίζει “στημένη” τη σοβαρή ποινική υπόθεση στην οποία εμπλέκεται ο ευρωβουλευτής τους; Αλήθεια τι είδους συναισθήματα του γεννώνται, διαβάζοντας τη δημόσια τοποθέτηση του μέλους της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας του κόμματος του, Βασίλη Μίγα;», σημείωσε στο σχόλιό της η Χαριλάου Τρικούπη και τόνισε δηκτικά: «Και με τα θύματα και με τον οχετό;».

Για το θέμα «απασφάλισε» ο Νίκος Ανδρουλάκης, στο πλαίσιο ομιλίας του από τη Λέσβο, επιρρίπτοντας ευθύνες σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα για τη λειτουργία ενός ψηφιακού παρακράτους «κουκουλοφόρων, ψηφιακών συμμοριών, που στοχοποιούν προσωπικότητες ανθρώπων. 

«Δεν μπορεί να είμαστε και με το θύμα και με τον οχετό. Πρέπει να επιλέξουμε επιτέλους από ποια πλευρά θα δούμε τα γεγονότα», δήλωσε για τη στάση στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέας Σπυρόπουλος στον ραδιοφωνικό σταθμό REAL FM. «Είναι υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι στελέχη κομματικών οργανώσεων. Εκπροσωπούν στις τοπικές τους κοινωνίες την άποψη του ΣΥΡΙΖΑ. Ανέχονται τέτοιες απόψεις στην αξιωματική αντιπολίτευση; Εμείς στο ΠΑΣΟΚ δεν θα ανεχόμασταν ποτέ τέτοιες φωνές», τόνισε.

Συμψηφισμοί από Ν.Δ.

Κι ενώ η κυβέρνηση διατείνεται πως δήθεν δεν εργαλειοποιεί την υπόθεση, επιχειρεί συμψηφισμούς και επιτίθεται στον Αλ. Τσίπρα. «Εξ αρχής είπαμε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν θα εργαλειοποιήσει το συγκεκριμένο θέμα, δεν θα γίνουμε ίδιοι, ωστόσο, υπάρχουν ζητήματα, που φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ αντιμέτωπο με τον καθρέφτη του», είπε απερχόμενος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας σε ερώτηση για την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Αυτό, που υποστήριξε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε ευθεία αντίθεση με όσα κατήγγειλαν την κυβέρνηση στον παρελθόν, όταν είχαν “σταυρώσει” την κ. Μενδώνη. Δεύτερον αν αποδειχτεί ότι οι καταγγελίες ευσταθούν τι σημαίνει; Θα πρέπει να πούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα βιαστών, όπως έκαναν στελέχη του στο παρελθόν; δεν αισθάνονται ανάγκη να απολογηθούν; Τρίτον δύο μέτρα και σταθμά για απομάκρυνση από τα ψηφοδέλτια. Ορθά απέβαλλαν τον ευρωβουλευτή που είναι υπό έρευνα. Υπάρχει και άλλο στέλεχος, ο Νίκος Παππάς, που έχει καταδικαστεί με 13-0 και είναι ακόμη στην πρώτη γραμμή. Δεν μπαίνω στην ουσία της υπόθεσης, εκεί προφανώς και δεν υπάρχουν διαφωνίες είμαστε όλοι με το θύμα», είπε ακόμα ο Γ. Οικονόμου.

«Δεν είμαστε όλοι το ίδιο» απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ

Απαντώντας η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, τόνισε: «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο, για αυτό στη ΝΔ ας είναι πιο προσεκτικοί και μετρημένοι».

Αναλυτικά σε δήλωσή της αναφέρει: «Μια υπόθεση που μας έχει σοκάρει όλους είναι απαράδεκτο και ανήθικο να γίνεται εργαλείο κομματικής εκμετάλλευσης. Ο κ. Οικονόμου ξεχνά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία αντέδρασε ακαριαία -σε 15 λεπτά- μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία. Γιατί είμαστε με τα θύματα. Πάντα και αδιαπραγμάτευτα.

Άραγε μπορεί να πει το ίδιο και η Νέα Δημοκρατία; Με παρελθόν στη συγκάλυψη, θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλή αντί να αφήνει τα στελέχη της δυο μέρες τώρα να χυδαιολογούν. Δεν είμαστε όλοι το ίδιο. Γι’ αυτό ας είναι πιο προσεκτικοί, πιο μετρημένοι».

Προηγουμένως, η Κουμουνδούρου εξέδωσε ανακοίνωση για τις χθεσινές προκλήσεις του Κ. Μητσοτάκη, κατηγορώντας το Μαξίμου και τη Ν.Δ. για «αισχρή κομματική εκμετάλλευση μιας γυναίκας που είχε το θάρρος να καταγγείλει την κακοποίησή της» και καταγγέλλοντας την κυβερνητική παράταξη για αθλιότητα δίχως όριο.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης υπενθυμίζει τις άμεσες ενέργειες που πραγματοποίησε στο θέμα Γεωργούλη και σημειώνει με νόημα « ο κος Μητσοτάκης και υπουργοί του, για πλείστες περιπτώσεις, ακόμη και παιδοβιαστών, όπως ο κος Λιγνάδης ή ο στενός συνεργάτης του κου Μητσοτάκη, κος Νίκος Γεωργιάδης, για τον οποίο έσπευσαν ακόμη και ως μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο διακεκριμένα στελέχη της ΝΔ. Δεν είμαστε το ίδιο.Εμείς είμαστε με τα θύματα και όχι με τους θύτες».

πηγή:efsyn.gr

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement