Κ. Μητσοτάκης: Τι δεν πρέπει να ξεχάσουμε μπροστά στην κάλπη  

kalpi 2 10 2

Advertisement

Του Γιάννη Βασιλακόπουλου

Τα ψέματα τέλειωσαν. Σε δυο μέρες προκηρύσσονται κι επισήμως οι εκλογές και σε 31 μέρες, θα ‘’τραγουδήσει η χοντρή’’ κι ύστερα κάθε κατεργάρης στον πάγκο του- αν και θα ήταν προτιμότερο οι μπόλικοι κατεργάρηδες που ενδημούν σε θέση ισχύος στο πολιτικό σύστημα να κάτσουν, όχι σε πάγκο, αλλά σύντομα σε σκαμνί για να καθαρίσει ο τόπος. Οι απερχόμενοι κυβερνώντες ‘’πιάνονται από τα μαλλιά τους ’’ σαν τον πνιγμένο της σχετικής ρήσης, βλέποντας την κατηφόρα να μην έχει τέλος. Τώρα, πια, δεν τους ‘’βγαίνει’’ τίποτα – χρυσάφι πιάνουν, κοπριά γίνεται, που λέει ο λόγος.  Το πιο πρόσφατο τζακ – ποτ τους είναι η υπόθεση Γεωργούλη, όπου πήγαν να στήσουν αφήγημα, το οποίο εξελίχθηκε σε άθλιο λιμπρέτο οπερέτας. Τελικά, μάλλον, ο κόσμος δεν θα φύγει από το ΣΥΡΙΖΑ – και πολύ περισσότερο δεν θα γυρίσει στη ΝΔ του κ. Μητσοτάκη- επειδή, ο κ. Γεωργούλης – καταγγέλλεται, ότι- είναι βίαιος με κάποιες από τις  γυναίκες της ζωής του.

Πάμε τώρα στην ουσία των ημερών. Αν ο ένοικος και οι αυλικοί του Μεγάρου Μαξίμου δεν είχαν καταληφθεί από ασίγαστο τρέμουλο βλέποντας ότι ακόμη και οι πιο φιλικές από τις δημοσκοπήσεις που παίρνουν στα χέρια τους έχουν κοινή απόληξη το καταστροφικό, για τους απερχόμενους κυβερνώντες,  εκλογικό αποτέλεσμα, γιατί να έκαναν σε όλα την τρίχα, τριχιά, γιατί να κατέφυγαν τόσο συχνά το τελευταίο διάστημα σε λεκτικές και ουσιαστικές γκάφες που κατέληξαν σε –πιθανώς, μοιραία – αυτογκόλ;

Ένας  αδελφικός φίλος, νεώτερος, πλην μάλλον σοφότερος από μένα μου είπε τις τελευταίες μέρες ότι ναι, μεν το καθεστώς έχει ακόμη εφεδρείες, αλλά τον τελευταίο καιρό τις ‘’καίει’’ τόσο άσκοπα που δύσκολα θα αποφύγει την εκλογική ήττα – και πλέον κάτι τέτοιο δεν θα αποτελεί έκπληξη. Διάβασα κάθε λεπτομέρεια της υπόθεσης Γεωργούλη. Και την καταγγελία της κυρίας, αλλά και τις πληροφορίες, για την πολύμηνη σχέση που είχαν,  για την εκρηκτική ζήλεια που γέννησε μέσα της, η Ιταλίδα αντίζηλος που ‘’έκλεψε’’ την καρδιά του ηθοποιού – ευρωβουλευτή και την οδήγησε, λένε οι πληροφορίες που διαρρέουν σα χείμαρρος, σε μια καταγγελία – εκδίκηση. Δεν παρέλειψαν να μας πουν ότι η καταγγέλλουσα ανήκει στον κύκλο των συνεργατών του Νίκου Ανδρουλάκη. Παρέλειψαν, όμως, να μας πουν ότι το ΚΙΝΑΛ ήθελε σαν τρελό τον κ. Γεωργούλη στην ευρωλίστα του το 2019, εκμεταλλευόμενο τη στελεχιακή σχέση που φέρεται να  έχει η αδελφή του ηθοποιού – ευρωβουλευτή με το Κίνημα, αλλά εκείνος τους γείωσε. Καμιά πολιτική ουσία σε όλα αυτά. Αντιθέτως έχει απόλυτη πολιτική ουσία το ότι ο απερχόμενος πρωθυπουργός πήγε να μας… μπλέξει και στον εμφύλιο του Σουδάν, στα… μουλωχτά, μέσω της εξαγωγής του θαυματουργού Pradator, στη χειμαζόμενη Αφρικανική χώρα. Έχει πολιτική ουσία ότι ο κ. Μητσοτάκης, όπως έδειξαν τα πράγματα, άφησε κατά μέρος τη δέσμευση του για επιτελικό κράτος, και άσκησε εξουσία σε ένα επιτελικό παρακράτος που μέχρι να αποκαλυφθεί, λειτουργούσε  υποδειγματικά. Έχει πολιτική ουσία η στοχευμένη φτωχοποίηση στην οποία οδήγησε την κοινωνία  η κυβέρνηση Μητσοτάκη, επαναφέροντας σαν θεσμό της καθημερινότητας μας, τα κουπόνια και τα συσσίτια της Γερμανικής κατοχής. Αυτά είναι η πολιτική ουσία που προσπαθούν να αποκρύψουν με διάφορα νούμερα… επιθεώρησης. 

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement