Μητσοτάκης- Υπουργείο Εσωτερικών: 10.000 προσλήψεις στην Υγεία – Επί τάπητος το νομοσχέδιο για την ψήφο αποδήμων

Advertisement

Κεντρικός στόχος η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη με όσο τον δυνατόν καλύτερες και ποιοτικότερες υπηρεσίες τόνισε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τη σύσκεψη στο υπουργείο Εσωτερικών το πρωί της Πέμπτης (13/7). Στην είσοδο του υπουργείου Εσωτερικών, τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε η υπουργός Νίκη Κεραμέως.

«Ήρθα σε γνώριμα λημέρια», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος υπήρξε στο παρελθόν υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Στην ατζέντα της συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου βρέθηκαν μεταξύ άλλων το νομοσχέδιο για την ψήφο των αποδήμων, οι προσλήψεις στον υγεία και όπου αλλού χρειάζεται και η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Αναφερόμενος στην αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων ο Κυρ. Μητσοτάκης είπε ότι γίνεται περισσότερο για επιβράβευση και δεν είναι τιμωρητικού χαρακτήρα. «Θα δουλέψουμε πολύ για το προσωπικό του Δημοσίου. Αξιολογούνται για κυρίως για να επιβραβευτούν» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κυρ. Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις για προσλήψεις ισχύουν στο ακέραιο με πρώτες τις 10.000 στον χώρο της Υγείας.

«Αισιοδοξώ ότι μπορούμε να πετύχουμε τον στόχο των 200 βουλευτών στο νομοσχέδιο για την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού»

«Είναι συμβολικό αλλά και πολύ ουσιαστικό το γεγονός ότι το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο καλούμαστε να ψηφίσουμε, ως νέα βουλή, αφορά την άρση όλων των περιορισμών και τη δυνατότητα των συμπολιτών μας οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό να συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές, σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές» είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Όπως γνωρίζετε, για να ψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό βάσει του Συντάγματος χρειάζονται 200 βουλευτές. Πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτή την αυξημένη πλειοψηφία, διότι θα ήταν εξαιρετικά παράξενο κόμματα τα οποία στήριξαν αυτή την πρωτοβουλία όταν πρωτοπαρουσιάστηκε, στην προηγούμενη Βουλή, αυτή τη στιγμή να αλλάξουν τη στάση τους» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι έχει μια ιδιαίτερη συμβολική αξία το πρώτο νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί να αφορά ουσιαστικά την πλήρη πολιτική ενσωμάτωση της ελληνικής ομογένειας στις εκλογικές μας διαδικασίες.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να επιτευχθεί ο στόχος των 200 βουλευτών ώστε αυτή η παρέμβαση να ισχύσει ουσιαστικά από τις ευρωεκλογές.

Πηγή: ΕΡΤ

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement