Ο Τσίπρας δεν αναλαμβάνει πρόεδρος της Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης

tsipras 1020 10.jpg

Advertisement

Να αναλάβει τη θέση του επικεφαλής της ομάδας της Αριστεράς στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης προτάθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, πριν από λίγες ημέρες. Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Τάινι Κοξ, φέρεται να επικοινώνησε την περασμένη Τρίτη τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα για να του μεταφέρει τη σχετική πρόταση.

https://cf89261c4f542e8d9500a73184015df7.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Ωστόσο, ο τέως ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν προτίθεται να αναλάβει –προς το παρόν, τουλάχιστον– την προεδρία. Μάλιστα, ενημέρωσε για την απόφασή του τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης και την υπόλοιπη ομάδα, εξαιτίας των αυξημένων υποχρεώσεων που συνεπάγεται η εν λόγω θέση.

Σύμφωνα με τo avgi.gr, αυτό που οδήγησε τον Αλ. Τσίπρα στην απόφαση αυτή, είναι η επιθυμία του την επόμενη περίοδο να έχει την ελευθερία να δίνει μηνύματα και μέσω ΣτΕ, χωρίς τους περιορισμούς που συνεπάγεται η εκπροσώπηση της Ομάδας.  

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, τον Αλ. Τσίπρα προβληματίζει σοβαρά η πολιτική κρίση που αφορά τόσο την ευρωπαϊκή Αριστερά όσο και ευρύτερα τις προοδευτικές δυνάμεις, μια κρίση που συμβαδίζει με την άνοδο της Ακροδεξιάς. Στις συνθήκες αυτές, ενώ ως πρωθυπουργός και ως πολιτικός ηγέτης στην Ευρώπη εφαλτήριό του ήταν πάντα η αριστερή του ταυτότητα, λειτούργησε και θέλει να λειτουργεί και σήμερα ως ενωτική δύναμη στην ευρύτερη αριστερά, αλλά και ως «γέφυρα» ανάμεσα στην αριστερά, τους σοσιαλιστές και τους πράσινους. 

Με αυτό το ευρύτερο ενωτικό κριτήριο αντιμετωπίζει και την τιμητική πρόταση να αναλάβει πρόεδρος στην ομάδα της Αριστεράς στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Αυτό το κριτήριο θα καθορίσει και τα βήματά του  το ερχόμενο διάστημα. 

https://cf89261c4f542e8d9500a73184015df7.safeframe.googlesyndication.com/safeframe/1-0-40/html/container.html

Σημειώνεται ότι ο πρώην πρωθυπουργός συμμετείχε, τις τελευταίες ημέρες, στην αντιπροσωπεία του ελληνικού κοινοβουλίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως και στη συνεδρίαση της Ομάδας της Αριστεράς, όπου αποφασίστηκε η μετάθεση της εκλογής νέου προέδρου για τις αρχές της επόμενης χρόνιας με μεταβατικό προεδρείο να αναλαμβάνει μέχρι τον Ιανουάριο.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement