Τσίπρας: Μείζον εθνικό και θεσμικό ζήτημα οι εκβιασμοί και η στοχοποίηση

tsipras alexis prothipurgos

Advertisement

«Πετούν στην προεκλογική αρένα ένα ευαίσθητο εθνικό θέμα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσθέτοντας «η Άγκυρα τρίβει τα χέρια της • Ολομέτωπη επίθεση κατά Μητσοτάκη, Μπακογιάννη και Ν.Δ.: Ο ωμός εκβιασμός είναι μια πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει • «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι απέναντι σε αυτό το ανατριχιαστικό μήνυμα».
Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της συνάντησής του με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, στη σκιά της άθλιας προεκλογικής εκμετάλλευσης του ζητήματος της μουσουλμανικής μειονότητας στη Ροδόπη από την Νέα Δημοκρατία.

Στη σκιά του μπαράζ απειλών και εκβιαστικών δηλώσεων από στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με αποκορύφωμα τις δηλώσεις Μητσοτάκη ότι ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί για παρέμβαση του τουρκικού προξενείου και το απαράδεκτο βίντεο της Ντόρας Μπακογιάννη, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε ανησυχία για την εργαλειοποίηση ενός λεπτού εθνικού ζητήματος στην προεκλογική αρένα. «Εγείρεται πια μείζον ζήτημα όχι μόνο θεσμικό, αλλά και εθνικό» είπε ο κ. Τσίπρας για να προειδοποιήσει «η Άγκυρα τρίβει ήδη τα χέρια της».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία για στοχοποίηση και εκβιασμούς έναντι της ελληνικής μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης «μια πρακτική η οποία διχάζει την τοπική κοινωνία, πολώνει και μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικούς εθνικούς κινδύνους».

Εξέφρασε, επίσης, την ανησυχία του και τον προβληματισμό του για «τον τρόπο με τον οποίο εργαλειοποιείται η ΕΠΥ με στοχευμένες αποσπασματικές πληροφορίες που διαρρέονται σε ΜΜΕ φιλικά προς τη Νέα Δημοκρατία προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της ΕΥΠ, μιας ΕΥΠ που μετατράπηκε την προηγούμενη τετραετία σε μια υπηρεσία αποκλειστικά για να υπηρετεί τα συμφέροντα της στενής εξουσίας του κ. Μητσοτάκη με παράνομες παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων, υπουργών, ακόμη και της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή την ΕΥΠ ο κ. Μητσοτάκης δεν διστάζει να την εργαλειοποιεί στην προεκλογική αντιπαράθεση».

Ολομέτωπη επίθεση στην «οικογενειακή εξουσία»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, πήγε ένα βήμα παραπέρα εκτοξεύοντας σφοδρά βέλη στον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας και την αδελφή του, προειδοποιώντας ότι τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες είναι εικόνες από το μέλλον.

Ειδικότερα ανέφερε «θέλω να μιλήσω για ένα θέμα το οποίο ξεπερνάει και το θέμα της Θράκης, καθώς αφορά κάθε ομάδα και πολίτη. Οι δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, αυτός ο ωμός εκβιασμός δεν είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά τη μειονότητα. Έγιναν εσκεμμένα μπροστά στις κάμερες για να περάσει σε κάθε σπίτι, σε κάθε πολίτη, σε κάθε κοινωνική ομάδα. Είναι πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει. Όποιος έχει σκέψεις αντίθετες με αυτές της απόλυτης και ανεξέλεγκτης κομματικής και οικογενειακής εξουσίας θα βρίσκεται στο στόχαστρο».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement