Δολοφονία Λυγγερίδη: Στα δικαστήρια οι συλληφθέντες για την οπαδική βία

CREATOR: gd jpeg v1.0 (using IJG JPEG v80), quality = 90

Advertisement

Στις 9 το πρωί έφτασαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων, οι 60 συλληφθέντες προκειμένου να απολογηθούν για τις βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζουν για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στον Ρέντη καθώς και για άλλες συμπλοκές σε αθλητικούς χώρους.

Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής στα δικαστήρια της Ευελπίδων προκειμένου να βρεθούν ενώπιον του ανακριτή και του εισαγγελέα.

Έπειτα από 4 μήνες εκτεταμένης έρευνας της ασφαλείας Αττικής που διεξήχθη κάτω υπό άκρα μυστικότητα και μια επιχείρηση «σκούπα», η οποία πραγματοποιήθηκε εχτές και περιελάμβανε έρευνες σε δεκάδες σπίτια και οχήματα, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους φόρεσαν χειροπέδες σε 60 άτομα, μέλη εγκληματικής οργάνωσης. οι οποίοι φέρονται να τελούσαν κακουργηματικές και πλημμεληματικές αξιόποινες πράξεις τουλάχιστον από το 2019.

Βάσει όσων αναφέρουν αστυνομικές πηγές η ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί, είναι περισσότερες από 3000 σελίδες, περιλαμβάνει μαρτυρίες, βίντεο, ευρήματα – πειστήρια που αφορούν και αλλά περιστατικά οπαδικής βίας πέραν της δολοφονικής επίθεσης του 31χρονου αστυνομικού, ενώ οι κατηγορούμενοι είναι 158.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement