Με συγκίνηση στη Μητρόπολη Αθηνών ο εορτασμός του Πατριάρχη Γρηγορίου του Ε

IMG c9b74f7b610f5078e3da5607699d0ced V

Advertisement

Με ιδιαίτερη συγκίνηση και κατάνυξη εορτάστηκε την Κυριακή 14 Απριλίου στον ιερό Μητροπολιτικό ναό Αθηνών η μνήμη του Αγίου Γρηγορίου του Ε΄ Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως, καταγομένου από την Δημητσάνα, του οποίου το ιερό λείψανο φυλάσσεται στον εν λόγω ναό.

Στον ιερό ναό παρέστησαν Δημητσανίτες που ζουν στην Αθήνα και πλήθος κόσμου. Το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος και συλλειτούργησαν οι ιερείς του ναού, ο προϊστάμενος π. Θωμάς Συνοδινός , ο Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης κ. Αυγουστίνος και ο διάκονος Δημήτριος.

IMG 0c1d46bb2e909f7993b5248384b32ce8 V

Ο ιεροκήρυκας της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Καρσιώτης μίλησε για τον εθνομάρτυρα Άγιο Γρηγόριο τον Ε ΄ με λόγο μεστό και τεκμηριωμένο.

Από την Αδελφότητα Δημητσανιτών παρέστησαν ο πρόεδρος Φίλιππος Σωτηρόπουλος, η Α’ Αντιπρόεδρος Μαρία Καρσιώτη, η Β’ Αντιπρόεδρος Ανδρομάχη Σπηλιωτοπούλου, η Γενική Γραμματέας Βασιλική Παπαδοπούλου, η Ταμίας Όλγα Διαμαντοπούλου και τα μέλη Γιάννης Παπασταθόπουλος και Σωκράτης Κούτσικος.

IMG f1ffcc27f1d353da52a89c3279a340fd V

Τον Δήμαρχο Γορτυνίας εκπροσώπησε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νεκτάριος Μπαρούτσας.

Στη Μητρόπολη Αθηνών ήταν επίσης ο Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου Αθανάσιος(Σούλης) Κωνσταντόπουλος, η καθηγήτρια Ιατρικής στο ΕΚΠΑ και επίτιμο μέλος της Αδελφότητος Δημητσανιτών Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, τα πρώην μέλη της Αδελφότητος Δημητσανιτών Βασίλειος Σκολαρίκος, Κώστας Σταθόπουλος, Κώστας Λάμπρου, Θεόδωρος Πισιμίσης και η Νομική Σύμβουλος του Κράτους Αδαμαντία Λάμπρου.

IMG 70e6f5e3f4bbd849e52166ea85fba8ba V

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Αδελφότητας μετά την Θεία Λειτουργία κατέθεσε στεφάνι στην λάρνακα του Αγίου Πατριάρχη και πρόσφερε καφέ στους παρευρισκομένους.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement