Φορολογικές δηλώσεις: Παράταση στην υποβολή πριν… ανοίξει το taxisnet

forologikes diloseis taxisnet paratasi

Advertisement

Παράταση στην υποβολή φορολογικών δηλώσεων πριν καν ανοίξει το taxisnet προανήγγειλε ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης από το βήμα της Βουλής.

Ο υφυπουργός ανέφερε ότι για κάθε μέρα καθυστέρησης πέραν της 31ης Μαρτίου, θα δοθεί παράταση αντίστοιχων ημερών.

«Δεδομένου ότι, πέρσι ξεκινήσαμε 31 Μαρτίου, ας το πούμε χοντρικά 1η Απριλίου και δεν ξεκινήσαμε την ίδια ημερομηνία φέτος, για τις όποιες μέρες έχουμε πάει μέσα στον Απρίλιο θα δώσουμε προκαταβολικά την προθεσμία πέραν της 30ης Ιουνίου, μέσα στον Ιούλιο να μπορούν να γίνουν οι δηλώσεις, άρα τις μέρες τις οποίες πήραμε στον Απρίλιο θα τις δώσουμε στον Ιούλιο…», ανέφερε ο Χάρης Θεοχάρης.

Σχεδιασμός με προθεσμία μέχρι τέλη Ιουλίου
Ο σχεδιασμός της εφορίας προβλέπει ότι το taxisnet θα ανοίξει αρχικά για τα φυσικά πρόσωπα και στη συνέχεια με τα νομικά πρόσωπα. Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση δεν είναι απίθανο η προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να παρατεθεί για μία ακόμη φορά έως και τα τέλη Ιουλίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, φαίνεται πολύ πιθανό προθεσμία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων να φτάσει έως τα τέλη Ιουλίου, με τη δυνατότητα πληρωμής των δύο πρώτων δόσεων έως το τέλος Αυγούστου χωρίς προσαυξήσεις.

Σημειώνεται ότι με διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή, προβλέπεται η παροχή έκπτωσης 3% σε όσους πληρώσουν εφάπαξ το φόρο εισοδήματος έως το τέλος Αυγούστου.

Η πληρωμή του φόρου εισοδήματος πραγματοποιείται σε οκτώ ισόποσες μηνιαίες δόσεις, από τις οποίες η πρώτη καταβάλλεται μέχρι την 31η Ιουλίου 2024 και η καθεμία από τις επόμενες μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα των επτά επόμενων μηνών.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement