POS: Ξεκινούν επαφές του ΥΠΟΙΚ με ΜμΕ που δεν έχουν δρομολογήσει τη διασύνδεση με τις ταμειακές τους μηχανές

POS

Advertisement

Η «κλεψύδρα» για όσες επιχειρήσεις δεν έχουν προχωρήσει σε διασύνδεση POS με την ταμειακή τους μηχανή αδειάζει, με το υπουργείο Οικονομικών (ΥΠΟΙΚ) αποφασισμένο να μην δώσει ουδεμία άλλη παράταση.

Μάλιστα, το ΥΠΟΙΚ διά στόματος Κωστή Χατζηδάκη εξήγγειλε μέσα στο Σαββατοκύριακο πως αυτή την εβδομάδα ξεκινούν επαφές με επιχειρήσεις για την διερεύνηση των αιτιών που δεν έχουν ολοκληρώσει την διασύνδεση POS- ταμειακών μηχανών, ή δεν έστω κλείσει ραντεβού με τεχνικό.

Όπως επεσήμανε ο υπουργός οι επαφές αυτής της εβδομάδας θα στοχεύσουν σε μικρότερες επιχειρήσεις, καθώς υπενθυμίζεται πως κατά τις προηγούμενες ημέρες το υπουργείο είχε ξεκινήσει τις «κρούσεις» σε εταιρείες με ετήσιο τζίρο άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Ο κ. Χατζηδάκης επεσήμανε πως σκοπός αυτών των επαφών είναι να διευκρινιστεί εάν τυχόν οι επιχειρήσεις δεν είναι υπόχρεοι διασύνδεσης ή αν υπήρχαν λόγοι ανωτέρας βίας, και να προχωρήσουν στην εφαρμογή του μέτρου, είτε αφορά τη διασύνδεση του POS με τις ταμειακές μηχανές, είτε στα 35 επαγγέλματα που υποχρεώθηκαν τους τελευταίους μήνες να αποκτήσουν POS ως εναλλακτικό τρόπο πληρωμής από τους πελάτες τους.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement