Καταιγίδες «σαρώνουν» τη χώρα: Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

6022590

Advertisement

Σε εξέλιξη βρίσκεται το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει με βροχές και καταιγίδες από σήμερα Παρασκευή (10/11) πολλές περιοχές της χώρας.

Ισχυρές βροχές δέχθηκαν σήμερα η Δυτική Ελλάδα, η Εύβοια, η Καλαμάτα, η Αργολίδα αλλά και η Αθήνα, όπου δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων σε κεντρικούς δρόμους, που έμειναν για αρκετή ώρα, σχεδόν ακινητοποιημένα.

Τις επόμενες ώρες το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται να «χτυπήσει» αρκετά νησιά, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη δυτική Στερεά, τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου και πιθανόν τη Θράκη. Τα εντονα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να αρχίσουν να υποχωρούν από την Δευτέρα.

«Βούλιαξε» η Εύβοια

Κύμα κακοκαιρίας σάρωσε με ισχυρές βροχοπτώσεις τη Χαλκίδα αλλά και τη Νότια Εύβοια.

Αργολίδα: Πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα

Σοβαρά προβλήματα προκάλεσε η κακοκαιρία και στην Αργολίδα με τις έντονες βροχές να μετατρέπουν τους δρόμους σε ποτάμια, ισόγεια και υπόγεια σπίτια να πλημμυρίζουν ενώ έπεσαν και δέντρα από τους ισχυρούς ανέμους.

Οι ισχυρές βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι που έφταναν τα οκτώ μποφόρ σε Ναύπλιο, Άργος, Μύλους, Λυγουριό, Τροιζηνία είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν δέντρα και κλαδιά.

Οι άνδρες της Πυροσβεστικής δέχθηκαν δεκάδες κλήσεις για κοπή δέντρων και κλαδιών προκειμένου να μην πέσουν από τον δυνατό αέρα.

Σε αρκετές περιπτώσεις, σε σπίτια και γραφεία, παρουσιάστηκαν προβλήματα με την εισροή υδάτων με την πυροσβεστική και πάλι να επιχειρεί.

Το παρήγορο της υπόθεσης είναι ότι η ισχυρή καταιγίδα δεν κράτησε πολύ, με αποτέλεσμα τα προβλήματα σε μεγάλο βαθμό να περιοριστούν.

Σοβαρά προβλήματα και στην Καλαμάτα

Στον δήμο της Καλαμάτας, δημιουργήθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα στους δρόμους, αλλά και σε ισόγεια πολυκατοικιών και καταστημάτων.

Παράλληλα υπήρξαν πτώσεις δέντρων από τους ισχυρούς ανέμους τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και σε γύρω περιοχές.

Η διάρκεια της μεγάλης καταιγίδας συνοδεία πολύ ισχυρών ανέμων στην πόλη της Καλαμάτας, ήταν για περίπου 20 λεπτά και η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί κλήσεις για πτώσεις δέντρων αλλά και υλικών από πολυκατοικίες, σε αρκετές περιοχές της πόλης.

Ένα μεγάλο δέντρο έχει πέσει και στο οδόστρωμα στην Μικρή Μαντίνεια (στο ύψος του Τουριστικού), με αποτέλεσμα να είναι κλειστός ο κεντρικός παραλιακός δρόμος από και προς την Καλαμάτας, από Παλιόχωρα και Ακρογιάλι.

Νωρίτερα έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και στην περιοχή της Τριφυλίας.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement