Στον Βορρά, για ένα μεγάλο ηθικό χρέος…

amfipoli

Advertisement

Γράφει ο Γιάννης Βασιλακόπουλος

Γιάννης Βασιλακόπουλος

Αύριο και πάλι, παίρνω το δρόμο για το Βορρά.

Ένα ταξίδι που έχει γοητεία, συμβολισμούς, χρώματα κι αρώματα….

Έναν δρόμο  με προορισμούς, όπως η ‘’μεγάλη φτωχομάνα’’ Θεσσαλονίκη, η πανέμορφη Δράμα, η πύλη της Χριστιανικής ανατολής κι ο μυστηριακός Νομός των Σερρών.

Εκεί ήταν   που εδραιώθηκε στην εκτός Αττικής περιπέτεια του, το NO FAKE NEWS. Για αυτό και τούτο το ταξίδι έχει εκτός όλων των παραπάνω και ουσία. Ο φιλόξενος και φιλόδοξος, γιατί όχι, ιστότοπος μας θα επισκεφθεί ξανά τόπους στους οποίους κάρπισε, πόλεις και χωριά που έγινε δεκτός με καλή διάθεση, με ανοιχτές αγκαλιές, με ζεστασιά από παντού, όπου απευθύνθηκε…

Ήταν ένα οδοιπορικό στην Αμφίπολη, αληθινό με πρωταγωνιστές τους ανθρώπους της κι όχι τα πολιτικά τερτίπια και η ανταπόκριση που είχε που μας έδωσε το σήμα ‘’συνεχίστε, αξίζει τον κόπο’’. Κι ο κόπος ήταν πολύς αλλά όπως έδειξε η πορεία από κει  και πέρα, όχι χαμένος. Στην αρχή ήμουν εγώ με ενθουσιασμό και πίστη 18αρη κι ας είχα ξεκινήσει να βηματίζω περί τα 50 κι ο Κώστας ο Παππάς, με πιο μεγάλη ανυπομονησία, αλλά καθόλου λιγότερη ένταση στην προσφορά. Ήταν ο Βασίλης Σπυρόπουλος που  με πολλά μπες – βγες, διατηρούσε πάντως τη χρησιμότητα του. Μετά το αφιέρωμα στην ιστορική Αμφίπολη, ήταν κυρίως ο Πύρρος Δήμας και η σύζυγος μου, (αλλά, αυτό πιστέψτε με, δεν ήταν το κύριο κίνητρο αυτής της ενεργής στήριξης) Θεανώ Ζαγκλιβέρη που πίστεψαν σε εμάς και μας έκαναν  κομμάτι του ομίλου Φοίνιξ και πια ανασαίνουμε –όχι, όσο δυνατά μπορούμε και θα το κάνουμε στο άμεσο μέλλον, αλλά ζωντανοί πια ανασαίνουμε βαθιά και δυνατά… αισθητά. Κι ύστερα ήρθε ο Γιάννης ο Κορωναίος, με τη γνώση και τη διορατικότητα του, ο Αντώνης ο Μακατούνης, με τη διαρκή προθυμία του, ο Σάββας Παυλίδης, με τη φρέσκια ματιά του, η Ηρώ η Τζέκου με τη διαρκή προσπάθεια να βοηθήσει, για να κρατήσουμε όρθιο κι ορθάνοιχτο το μαγαζί, να δυναμώνει  τη φωνή σας, μέρα με τη μέρα. Τη δική σας φωνή, γιατί αυτή, ήταν, είναι και θα είναι το εργαλείο του nfn.

Όλοι εμείς χρωστάμε ένα θηριώδες ευχαριστώ, στην πράξη στους ανθρώπους της Αμφίπολης. Κι αυτό πάω, εκπροσωπώντας, όλη την ομάδα  να κάνω πράξη στο ταξίδι μου που με ξαναφέρνει αύριο κοντά στους ανθρώπους στους οποίους χρωστάμε μεγάλο κομμάτι από την ανάσα μας. Γιατί ήταν μεγάλο σκαλοπάτι για μας η χορηγία επικοινωνίας στο πανελλήνιο πρωτάθλημα άρσης βαρών, τον περασμένο Δεκέμβρη στο Λιτόχωρο, που πήγαμε καλά, αλλά χωρίς τη Θεανώ Ζαγκλιβέρη και τη Φιλιππία Κοχλιαρίδου δεν θα την είχαμε. Οπότε από τις ‘’λιονταρίνες’’ της Αμφίπολης ξεκίνησε κι αυτό. Όπως και το ίδιο πεδίο δράσης που μας προσέφερε η ΕΟΑΒ για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Άρσης Βαρών του προσεχούς Ιουνίου στη Θεσσαλονίκη. Πάω ξανά στην Αμφίπολη για να ευχαριστήσω – κυρίως – τον εμβληματικό Αλέκο Κοχλιαρίδη που μας άνοιξε πόρτες, μοιράστηκε μαζί μας ιστορίες, αλλά και μας έδωσε την αίσθηση της αναγκαιότητας, αυτής της απόλυτα ‘’άλλης’’ φωνής στο χάος των ΜΜΕ και  τους υπόλοιπους Αμφιπολίτες- αλλά κυρίως τον θείο Αλέκο.

Θα ναι ένα ακόμη μήνυμα ‘’συνεχίστε’’ αυτή η δεύτερη φορά στην Αμφίπολη. Και μεγάλο δώρο για εμάς, η στήριξη των απλών ανθρώπων, αλλά και των αιρετών  αρχόντων της Βορείου Ελλάδος που θα μας  ανοίξουν την πόρτα τους.

Εμείς λέμε ευχαριστώ, βαθύ κι ειλικρινές και συνεχίζουμε…

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement