Συνεχείς ανατροπές στη Βουλή: Στη μια ο πρωθυπουργός, διαπραγματεύσεις για την ομιλία Σαμαρά

ΒΟΥΛΗ

Advertisement

Με αγωνία αναμένεται στη γαλάζια παράταξη η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά. Ο πρώην πρωθυπουργός είναι γνωστό πως θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο, όμως η πρόθεση του να επεκταθεί ευρύτερα, σε θέματα επικαιρότητας αλλά και αξιακής βάσης για το κόμμα έχει σημάνει συναγερμό σε Μαξίμου και Πειραιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς έχει γραφτεί ως ομιλητής στις 18:00 κι ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα μιλήσει νωρίτερα, περίπου στη μια το μεσημέρι. Αυτό από μόνο του είναι μια ένδειξη, από πλευράς Μητσοτάκη, ότι θα αποφύγει να σηκώσει το γάντι που πιθανώς ρίξει ο Αντώνης Σαμαράς, αποφεύγοντας να “αναβαθμίσει” την κόντρα και να καταστήσει τον πρώην πρωθυπουργό συνομιλητή του σε κορυφαίο ιεραρχικά επίπεδο.

Η στρατηγική Μαξίμου και Πειραιώς ήταν της ομιλίας Σαμαρά να ακολουθήσει αυτή της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία και θα απαντούσε σε περίπτωση που ο κ. Σαμαράς επέκτεινε την κριτική του και σε άλλα ζητήματα πέραν του νομοσχεδίου, όπως για παράδειγμα στα εθνικά ή στο αγροτικό ή ακόμα και σε επίπεδο καταστατικών αρχών του κόμματος και απομάκρυνσης της σημερινής παράταξης από αυτές. Ωστόσο, έχοντας εικόνα από τον κατάλογο των ομιλητών, η πλευρά Σαμαρά διαμηνύει στον γραμματέα της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας Στ. Καλαφάτη πως αν προκληθεί από την κα. Μπακογιάννη, ο πρώην πρωθυπουργός θα ζητήσει εκ νέου τον λόγο για να της απαντήσει.

Με δεδομένες αρκετές ακόμα διαφοροποιήσεις από πλευράς κυβερνητικών βουλευτών, η σημερινή συζήτηση και ψηφοφορία παίρνουν διαστάσεις θρίλερ.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement