Αναδίπλωση Κασσελάκη: «Αν δεν είχα γνωρίσει Καπνισάκη και Πολάκη δεν θα ήμουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ»

kasselakis syriza scaled

Advertisement

Ο Στέφανος Κασσελάκης επιχείρησε σήμερα (14/1) να κλείσει το ζήτημα που είχε προκύψει τα τελευταία 24ωρα με τον Παύλο Πολάκη, με αιχμή το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια. Στην ομιλία που απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στο κλείσιμο της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, ανέφερε, σύμφωνα με πληροφορίες: «και εγώ αν δεν είχα γνωρίσει τον Καπνισάκη και τον Πολάκη δεν θα ήμουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Χθες, ο Στέφανος Κασσελάκης έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα για το πώς θα κινηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια, κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην Κεντρική Επιτροπή. Παράλληλα, έστειλε μήνυμα και προς την πλευρά του Παύλου Πολάκη, ο οποίος έχει εκφράσει αντιρρήσεις, λέγοντας πως δεν θα γίνει δεκτή καμία διαφοροποίηση βουλευτή του, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή (12/01) ο Παύλος Πολάκης μιλώντας στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, φέρεται να είπε ότι «δεν μπορεί να ανέβει κανείς πάνω από 300 μέτρα υψόμετρο (σ.σ. τα χωριά) και να ανοίξει συζήτηση για οποιοδήποτε άλλο θέμα, χωρίς να σου πουν γι’ αυτό (σ.σ. το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια)».

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της ΚΕ – Τι αποφασίστηκε για το ευρωψηφοδέλτιο

Το μεσημέρι της Κυριακής (14/1) ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με την έγκριση των δύο κειμένων της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και του Σχεδίου Θέσεων για το Συνέδριο.

Το κείμενο της απόφασης εγκρίθηκε ομόφωνα, ενώ το Σχέδιο Θέσεων εγκρίθηκε από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών με δύο λευκά.

Στην Κεντρική Επιτροπή αποφασίστηκε η διαδικασία της κατάρτισης του ευρωψηφοδελτίου. Σύμφωνα με αυτή στις 25 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τις ευρωεκλογές.

Οι ενδιαφερόμενοι θα υποβάλλουν βιογραφικά στον i-syriza. Θα υπάρξει μία πρώτη αξιολόγηση από την Πολιτική Γραμματεία και η τελική λίστα θα τεθεί προς έγκριση πάλι μέσω του i-syriza στο σύνολο των μελών του κόμματος.

Η ομιλία Κασσελάκη στην «αυλαία» της Κεντρικής Επιτροπής

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ομιλία του στο κλείσιμο της συνεδρίασης ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε ότι «η προκριματική διαδικασία του ευρωψηφοδελτίου είναι μία πρόταση τομής, θα βοηθήσει κόσμο να προσεγγίσει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και να μας γνωρίσει».

Αναφέρθηκε στο θέμα της ένταξης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στους ευρωσοσιαλιστές μετά από κομματικό δημοψήφισμα, όπως έχουν προτείνει τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, Γιάννης Ραγκούσης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Κώστας Ζαχαριάδης και έχουν ήδη επιχειρηματολογήσει στελέχη όπως ο Γιάννης Ματζουράνης και η Μαρία Ρεπούση.

Σύμφωνα με πληροφορίες στην ομιλία του ο κ. Κασσελάκης ανέφερε ότι η πρόταση δεν είναι πυροτέχνημα, έχει βάση και θα συζητηθεί στο συνέδριο του κόμματος. Ωστόσο σημείωσε ότι η ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αλλάξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα γίνει ένα διαχειριστικό κόμμα. Υπενθύμισε βέβαια ότι ο ίδιος έχει εκφράσει την άποψή του ότι επιθυμεί ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι η ηγετική δύναμη στην ευρωπαϊκή Αριστερά αλλά πέραν αυτού δέχεται και άλλες απόψεις που θα συζητηθούν στο Συνέδριο.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ο Στέφανος Κασσελάκης είπε ότι στο προσεχές διάστημα θα εκτυλιχθεί η νομοθετική πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και θα καταθέσει την παλαιότερη πρόταση του 2018 για τον διαχωρισμό κράτους και Εκκλησίας καθώς και πρόταση νόμου για την διευκόλυνση της υιοθεσίας. Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ θα αναπτύξει τις θέσεις του για τα επίκαιρα ζητήματα όπως η ακρίβεια. Σημείωσε, μάλιστα, με έμφαση ότι και η πρόταση για την ακρίβεια όπως και οι άλλες προτάσεις θα είναι πλήρως κοστολογημένες και αιτιολογημένες.

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει πρόταση για το κόστος και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Παράλληλα διαμορφώνει συνολική πρόταση για την ανασυγκρότηση του κράτους. Σύμφωνα με τον Στέφανο Κασσελάκη, θα είναι ένα μεγάλο ρηξικέλευθο πρόγραμμα για το πώς θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ το κράτος, θα είναι ένα «μεγάλο κράτος που θα λύνει τα προβλήματα, και ο ΣΥΡΙΖΑ θα δείξει πώς θα γίνει».

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement