Γιάννης Οικονόμου: ”Η υποψηφιότητα Μπελέρη έχει ισχυρό συμβολισμό”

oikonomou 852369

Advertisement

“Η υποψηφιότητα Μπελέρη έχει ισχυρό συμβολισμό, ο συμβολισμός αυτός προφανώς αποτυπώνεται και υποστηρίζεται. Δεν είναι αποκομμένος από τη γενικότερη τακτική και στρατηγική και ευαισθησία μας γύρω από την προστασία των ομογενών μας στην Αλβανία”, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής της ΝΔ, Γιάννης Οικονόμου.

Σχετικά με την υποψηφιότητα του κ. Μπελέρη, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε πως η προσέγγισή γύρω από αυτό το θέμα αναδεικνύει τη σημασία του ως ζήτημα που αφορά τις ευρωπαϊκές αξίες. Επισήμανε ότι η καταστρατήγηση του κράτους δικαίου και των δικαιωμάτων των μειονοτήτων αφορά όλη την Ευρώπη και δεν είναι μια απλή ελληνο-αλβανική διαφορά. Εκτίμησε επίσης το συμβολισμό της υποψηφιότητας του κ. Μπελέρη.

Σε ότι αφορά τη συνολική εκλογική προσέγγιση της ΝΔ, ο κ. Οικονόμου ανέφερε ότι “δεν πρέπει να θέτουμε αριθμητικούς στόχους αυτή τη στιγμή”. Αντίθετα, τόνισε ότι το σημαντικό είναι η ΝΔ να διατηρήσει την κυρίαρχη πολιτική επιρροή, προκειμένου να διασφαλιστεί η σταθερότητα και η συνέχιση του κυβερνητικού έργου με ορίζοντα τετραετίας. Επίσης, υπογράμμισε την σημασία του μηνύματος που θα στείλει η Ελλάδα για τον προσανατολισμό της Ευρώπης που επιθυμεί να δει.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement