Μητσοτάκης από Μόναχο: ”Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ μέρισμα ειρήνης, οι αμυντικές δαπάνες μας πάντα ήταν πάνω από το 2% του ΑΕΠ”

mitsotakis monaxo

Advertisement

«Συγχαρητήρια» για το νομοσχέδιο που αφορά τον γάμο των ομοφύλων δέχθηκε το πρωί της Παρασκευής ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την έναρξη της συζήτησης στο στρογγυλό τραπέζι και την ανοιχτή συζήτηση με θέμα ‘’Currency for Change: World Politics on a Budget‘’ στο πλαίσιο της Διάσκεψης του Μονάχου.

Οι παριστάμενοι χειροκρότησαν τον πρωθυπουργό για την ψήφιση του νόμου για τα ομόφυλα ζευγάρια με τον ίδιο να κάνει λόγο για ένα σημαντικό βήμα για τη χώρα.

Σε ότι αφορά την οικονομία κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι «η Ελλάδα έχει καταφέρει να μειώσει το χρέος γιατί η οικονομία πηγαίνει καλύτερα από τον μέσο όρο της Ευρωζώνης. Αν η οικονομία δεν μεγαλώσει δεν θα υπάρχουν πόροι για να στηρίξουμε τις αμυντικές δαπάνες», προσθέτοντας πως χώρα ήταν υποχρεωμένη να τις διατηρεί σε επίπεδα άνω του 2% του ΑΕΠ, καθώς δεν είχε ποτέ «μέρισμα ειρήνης», σημειώνοντας πάντως ότι η χώρα «έχει καταφέρει να πετύχει να δίνει περισσότερα χρήματα για την άμυνα μειώνοντας το χρέος»

«Η οικονομική ανάπτυξη είναι ζωτικής σημασίας για την ευημερία της Ελλάδας, της Γερμανίας και όλων των χωρών της ΕΕ» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

«Μειώνουμε το χρέος και η ανάπτυξη μάς οδήγησε να κάνουμε περισσότερα τόσο στην άμυνα όσο και συνολικά. Ευρωπαϊκή άμυνα σημαίνει προτεραιοποίηση της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας που τώρα είναι κατακερματισμένη. Για παράδειγμα για αγορά φρεγάτας δεχόμαστε πέντε- έξι διαφορετικές προσφορές κι αυτό δεν έχει νόημα. Σχετικά με τους δημοσιονομικούς κανόνες, συμφωνήσαμε ότι οι αμυντικές δαπάνες δεν θα μετρούν στον προυπολογισμό. Η άμυνα λόγω ζωτικού χαρακτήρα, είναι κάτι ξεχωριστό», είπε μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός

«Τα δικά μας υπουργεία Άμυνας και Οικονομικών είναι έτοιμα να λάβουν υπόψιν την ευμετάβλητη φύση των πολέμων και να λάβουν αποφάσεις, κάτι που αποτελεί μια άλλη νοοτροπία. Πρέπει να δούμε τι προσφέρουν οι αγορές», είπε σχετικά με το ζήτημα των εξοπλισμών ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement