Μητσοτάκης: «Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί για την παρέμβαση του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη»

5901857

Advertisement

«Ζητώ μια ασφαλή κοινοβουλευτική πλειοψηφία, επειδή μόνο μέσα από αυτή μπορούν να υλοποιηθούν μεγάλες αλλαγές» ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. «Όσο πιο ψηλό το ποσοστό τόσο πιο σκληρά πρέπει να δουλέψω για να ανταποκριθώ στις προσδοκίες των πολιτών» τόνισε.

«Οι κάλπες είναι πάλι άδειες και πρέπει να γεμίσουν. Σε αυτές τις κάλπες ίσως μας εμπιστευτούν περισσότεροι και να αυξήσουμε τα ποσοστά μας» εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πρόσθεσε πως «οι πολίτες επιβράβευσαν μια πολιτική ειλικρινή που βρέθηκε απέναντι στην τοξικότητα, ενώ τιμώρησε όσους έβλεπαν την οικονομία και την Ελλάδα μέσα από τον παραμορφωτικό φακό προηγούμενων δεκαετιών».

«Οι πολίτες επιβραβεύουν αυτούς που λύνουν τα προβλήματά τους» σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Δεν πρόκειται να ανεχτώ καμία συμπεριφορά αλαζονείας οι πολίτες δεν μας δίνουν λευκή επιταγή. Παντοδύναμος είναι μόνο ο λαός και μπορεί να μας έχει εμπιστοσύνη» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος σε όσους ψήφισαν μικρότερα κόμματα δεξιά της ΝΔ ανέφερε: «Εμείς δεν μπλέκουμε την πίστη με την πολιτική δεν διαφημίζουμε την πίστη μας ούτε προσδοκούμε από την εκκλησία κάποια πολιτική στήριξη». Πρόσθεσε πως «κάποιοι ψήφισαν μικρότερα κόμματα δεξιά της ΝΔ θεωρώντας ότι είναι πιο πατριωτικά. Είμαστε υπεύθυνοι πατριώτες της πράξης και όχι του γλυκού νερού».

Ο Τσίπρας είχε ενημερωθεί για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενίου

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ακόμη πως «ο Αλέξης Τσίπρας είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά για τις παρεμβάσεις του τουρκικού προξενείου στη Ροδόπη και ότι το Τουρκικό προξενείο έκανε προεκλογική εκστρατεία υπέρ δύο υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επέλεξε να κάνει το ακριβώς ανάποδο από αυτό που του συστάθηκε.

Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Δεν πρόκειται να δεχθώ άλλο την εργαλειοποίηση της μειονότητας από την Τουρκία και αυτές οι πρακτικές μιας τόσο σκληρής παρέμβασης πρέπει να τελειώσουν, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να υπάρξει συνεργασία όλων των κομμάτων. Αυτό που τώρα πρέπει να γίνει είναι να βγουν οι δύο υποψήφιοι και να πουν ότι εκπροσωπούν τη «μουσουλμανική μειονότητα».

«Δεν χρειάζεται να ζούμε σε μία διαρκή ένταση με την Τουρκία, ωστόσο δεν είμαι αφελής οι πολιτικές των χωρών δεν αλλάζουν εύκολα» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης. Είπε επίσης πως αν εκλεγεί το πρώτο ταξίδι του θα είναι στην Κύπρο.

Καθημερινότητα

Αναφερόμενος σε ζητήματα καθημερινότητας ο κ. Μητσοτάκης έκανε γνωστό πως «θα σπάσει το υπουργείο Εργασίας στα δύο και θα δημιουργηθεί υπουργείο για την οικογένεια, που θα δώσει έμφαση στην αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος». «Πρέπει να μπορούμε να στηρίξουμε τις οικογένειες με παιδιά» είπε χαρακτηριστικά. Προανήγγειλε ότι θα αυξηθούν από 10 σε 20 χιλιάδες τα σπίτια που εντάσσονται στο πρόγραμμα «Σπίτι μου».

Παραδέχθηκε πως «η ακρίβεια παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους πολίτες» τονίζοντας πως «το πιο σημαντικό είναι να έχουμε καλύτερους μισθούς»

Υγεία

Αναφερόμενος στα προβλήματα που εντοπίζονται στο χώρο της Υγείας αλλά και στις πρόσφατες δηλώσεις Πνευματικού είπε πως «καμία ανθρώπινη ζωή δεν μπορεί να μπει στο ζύγι του κόστους». «Ο γόρδιος δεσμός του ΕΚΑΒ θα κοπεί. Θα μισθωθούν από το εξωτερικό υπηρεσίες ελικοπτέρων για γρήγορες αεροδιακομιδές» έκανε γνωστό ο κ. Μητσοτάκης.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement