ΠΑΣΟΚ: Ποιοι θεωρούν πλέον «λίγο» τον Νίκο Ανδρουλάκη και σχεδιάζουν την επόμενη μέρα;

androulakis 1502

Advertisement

Του Σ. Παυλίδη

Έντονο… στρες προκαλούν στην Χαριλάου Τρικούπη μια σειρά από δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας το τελευταίο διάστημα.

Το ΠΑΣΟΚ κατεβαίνει στη μάχη των επικείμενων Ευρωεκλογών με στόχο την κατάληψη της δεύτερης θέσης, εκτοπίζοντας τον καταρρέοντα ΣΥΡΙΖΑ. Ένας πήχη που αν το σκεφτεί κανείς θα έπρεπε να ήταν εύκολη υπόθεση για το κόμμα του Νίκου Ανδρουλάκη. Στις διπλές κάλπες του καλοκαιριού του 2023 το ΠΑΣΟΚ παρουσίασε μια τρόπον τινά ανάκαμψη, ενώ στην εποχή Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει κάτι μεταξύ reality χαμηλής τηλεθέασης και κακόγουστης σαπουνόπερας.

Με λίγα λόγια, το προφανές, το εύκολο και το αναμενόμενο θα ήταν το ΠΑΣΟΚ, όχι απλώς κα εκμεταλλευτεί το «ξεφούσκωμα» του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά να προσπεράσει στις Ευρωεκλογές που έρχονται την νυν αξιωματική αντιπολίτευση, και με ένα ισχυρό διψήφιο ποσοστό να σκαρφαλώσει στην δεύτερη θέση.

Μπορεί τα παραπάνω να μοιάζουν εύκολα, αλλά όπως όλα δείχνουν βάσει των γκάλοπ, ο Νίκος Ανδρουλακης μοιάζει μη ικανός να ξεπεράσει έναν τόσο χαμηλό πήχη.

Ακόμα και στις δημοσκοπήσεις που το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο, αυτό συμβαίνει λόγω της κατάρρευσης του ΣΥΡΙΖΑ και όχι εξαιτίας κάποιας αυξανόμενης επιρροής του Νίκου Ανδρουλακη στην κοινή γνώμη. Άλλωστε αν διαβάσει κανείς τα ποιότητα στοιχεία των ερευνών, σε προσωπικό επίπεδο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, μάλλον αδιάφορος περνά από το μυαλό της πλειοψηφίας των ερωτηθέντων, ενώ προσφάτως υπήρξε και έρευνα που έφερε το ΠΑΣΟΚ στην τρίτη θέση. Αναφερόμαστε στο γκάλοπ της Interview, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ποσοστό 11,9% και το ΠΑΣΟΚ 11%. 

Η 10η Ιουνίου εν ολίγοις, δηλαδή η επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών, δεν αποκλείεται να εμπεριέχει εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Αυτό θα συμβεί προφανώς αν η Χαριλάου Τρικουπη αποτύχει να λάβει την δεύτερη θέση. Εντούτοις ακόμα και αν το ΠΑΣΟΚ είναι δεύτερο, αλλά με χαμηλό ποσοστό, δηλαδή στα όρια της εκλογικής επιρροής του στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου του 2023, ουδείς αποκλείει το ενδεχόμενο εξελίξεων.

Διότι πλέον στους διαδρόμους των γραφείων του ΠΑΣΟΚ πυκνώνουν τα πρόσωπα που αμφισβητούν πλέον ευθέως τον Νίκο Ανδρουλάκη, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως είναι αυταπόδεικτο πως δεν μπορεί, όχι απλώς να κερδίσει τον Κυριακο Μητσοτακη, αλλά έστω να τον αντιμετωπίσει. Θεωρούν δηλαδή πως με την υπάρχουσα ηγεσία, το ΠΑΣΟΚ έχει αγγίξει το ταβάνι του. 

Εμμέσως πλην σαφώς, αυτό παραδέχθηκε και ο Μανώλης Χριστοδουλάκης, συμμετέχοντας στην ημερίδα με τίτλο ‘‘Απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ποιος;”. Παρευρισκόμενος σε μία τέτοιου είδους εκδήλωση της οποίας αντικείμενο αναζήτησης υπήρξε η έλλειψη σοβαρού αντίπαλου δέους απέναντι στον νυν πρωθυπουργό, ουσιαστικά παραδέχθηκε πλαγίως πως το κόμμα του δεν διαθέτει ένα αντίστοιχο πρόσωπο στην ηγεσία.

Άποψη που – σύμφωνα με πληροφορίες – δε θα διστάσει να την εκφράσει δημοσίως αν το βράδυ των Ευρωεκλογών το ΠΑΣΟΚ δεν πετύχει του στόχους που η ηγεσία του θέτει.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement