Τσίπρας από Κυψέλη: Δεσμεύσεις για τα άτομα με αναπηρία

tsipras 1

Advertisement

«Το αυτονόητο, να μπορείς να βγεις από το σπίτι σου για να πιεις έναν καφέ, δεν είναι αυτονόητο για τα άτομα με αναπηρία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας με την ευκαιρία συνάντησης που είχε με το προεδρείο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών στην πλατεία Κυψέλης το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία υποστήριξε πως η «δίκαιη κοινωνία που ευαγγελίζεται το κόμμα του συμπεριλαμβάνει και τα ΑμΕΑ».

Ο ίδιος σημείωσε πως το κόστος ζωής είναι πολύ πιο αυξημένο για τους ανάπηρους, τα επιδόματα είναι γλίσχρα και τα κέντρα πιστοποίησης πάσχουν από γραφειοκρατία και μπαίνουν κριτήρια που τους αποκλείουν.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Τσίπρας δεσμεύτηκε για την επαναφορά του 15% στις προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ που είχε εισάγει η κυβέρνησή του, εκσυγχρονισμό και στελέχωση των κέντρων πιστοποίησης αναπήρων, αύξηση κατά 20% του επιδόματος αναπηρίας, καθώς και για ιδιαίτερο βάρος στα προγράμματα κατάρτισης του ΟΑΕΔ για άτομα με αναπηρία, πρόσληψη καθηγητών στα σχολεία ειδικής αγωγής κι ένα πιλοτικό πρόγραμμα τριετίας για προσβάσιμες πόλεις σε 20 δήμους.

Συζήτηση Τσίπρα με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Παραπληγικών σε καφέ της Φωκίωνος ΝεγρηCNN GREECE

«Όλα αυτά τα θέματα δεν έχουν συζητηθεί στην προεκλογική περίοδο, αλλά είναι χρήσιμο να τα θέσουμε μπροστά», τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών του είπαν πως οι ράμπες για την πρόσβαση στη θάλασσα που τοποθετήθηκαν επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν ό,τι καλύτερο έγινε γι’ αυτούς τα τελευταία χρόνια, όπως και το ειδικό βαγόνι σε τρένα του ΟΣΕ.

Ανάπηρος χάρισε στον Αλέξη Τσίπρα χρυσό μετάλλιο που κέρδισε με το σύλλογο ΑΤΛΑΣ σε αγώνα μπάσκετ.CNN GREECE

Παραλλήλως, επισήμαναν στον κ. Τσίπρα ως σημαντικότερο πρόβλημα την προσβασιμότητα στα ΜΜΜ, αλλά και στους δρόμους και στα πεζοδρόμια, όπως είχε τη δυνατότητα να διαπιστώσει κι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη σύντομη βόλτα που έκανε μαζί τους στη Φωκίωνος Νέγρη.

Ζήτησαν, εξάλλου, να έχουν πρόσβαση σε προσωπικό βοηθό και οι άνω των 65 χρόνων και να μπορούν να τον επιλέγουν οι ίδιοι, προσθέτοντας πως είναι ντροπή να μην έχουν πρόσβαση σε τουαλέτα σε κανένα νοσοκομείο της χώρας.

Ολοκληρώνοντας τη συζήτηση μαζί τους, ο κ. Τσίπρας μίλησε για απόλυτη έλλειψη έγνοιας από την πολιτεία, αλλά και για έλλειμμα κουλτούρας και παιδείας από τους πολίτες που πρέπει να βελτιωθεί, χρησιμοποιώντας το παράδειγμα αυτό του παρκαρίσματος σε θέσεις για ΑμεΑ ως ενδεικτικό.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement