Επιστήμονες δημιούργησαν εμφυτεύσιμη μπαταρία που επαναφορτίζεται από το σώμα μας – Πώς λειτουργεί

ΜΠΑΤΑΡΙΑ ΣΩΜΑ

Advertisement

Μια ομάδα επιστημόνων δημιούργησε ένα σύστημα μπαταρίας που μπορεί να εμφυτευτεί στο σώμα και να παράγει συνεχώς ηλεκτρική ενέργεια. Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός των εμπειρογνωμόνων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Tianjin της Κίνας πρόκειται να φέρει επανάσταση στον κλάδο της υγείας.

Οι εμφυτεύσιμες μπαταρίες και τα ηλεκτρονικά συστήματα έχουν μεταμορφώσει πλήρως τον κλάδο της υγείας με την πάροδο των ετών, με τους βηματοδότες και τους νευροδιεγέρτες να φέρνουν επανάσταση στον τρόπο με τον οποίο οι γιατροί αντιμετωπίζουν τον πόνο.

Αλλά αυτές οι μπαταρίες συχνά εξαντλούνται και χρειάζονται αντικατάσταση και, μέχρι τώρα, ο μόνος τρόπος για να γίνει αυτό ήταν μέσω μιας επικίνδυνης χειρουργικής επέμβασης.

Νέα μπαταρία λειτουργεί με την παροχή οξυγόνου από το σώμα

Η τελευταία λέξη της ιατρικής τεχνολογίας, ωστόσο, είδε την ανάπτυξη μιας εμφυτεύσιμης μπαταρίας που λειτουργεί με την παροχή οξυγόνου από το σώμα.

Ένας από τους καθηγητές της ομάδας, ο Xizheng Liu, δήλωσε ότι η χρήση οξυγόνου ήταν η πιο προφανής πηγή για μια απεριόριστη μπαταρία.

«Αν το σκεφτείτε, το οξυγόνο είναι η πηγή της ζωής μας. Αν μπορέσουμε να αξιοποιήσουμε τη συνεχή παροχή οξυγόνου στο σώμα, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας δεν θα περιορίζεται από τα πεπερασμένα υλικά των συμβατικών μπαταριών» εξήγησε ο Liu.

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement