Επεισόδια στου Ρέντη: Δεύτερο κρίσιμο 24ωρο για τον 31χρονο αστυνομικό – Εσπευσμένα στην Αθήνα η οικογένειά του

renti fotovo

Advertisement

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή συνεχίζει να δίνει ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα που του πέταξαν χούλιγκαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» το βράδυ της Πέμπτης στου Ρέντη.

Ο νεαρός αστυνομικός βρίσκεται σε καταστολή και διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας με τους γιατρούς να ανησυχούν για το αν μεγάλη απώλεια αίματος που είχε, του έχει προκαλέσει μη αναστρέψιμη εγκεφαλική βλάβη. Ο 31χρονος έχασε πάρα πολύ αίμα, χρειάστηκε να του γίνει πολλαπλή μετάγγιση και οι γιατροί εξετάζουν αν θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μόσχευμα στη μηριαία αρτηρία.

Οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τη ζωή του 31χρονου αστυνομικού με καταγωγή από Θεσσαλονίκη που ζει τα τελευταία 11 χρόνια στην Αθήνα. Η μητέρα του ήρθε στην Αθήνα εσπευσμένα και όλη η οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό του.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν από το Γενικό Κρατικό Νίκαιας, ο νοσηλευόμενος εξακολουθεί να βρίσκεται στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Χθες το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα μπει στο χειρουργείο και το πρωί του Σαββάτου για να γίνει ξανά καθαρισμός στο τραύμα.

Το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, το μεσημέρι της Παρασκευής, αναφέρει:

«Κατόπιν ενημέρωσης των θεραπόντων ιατρών ο ασθενής παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, νοσηλευόμενος στην ΜΕΘ σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο όπου έγινε διάνοιξη των μυικών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση».

Το ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνομιλία των αστυνομικών

Σε ηχητικό ντοκουμέντο με τη συνομιλία των αστυνομικών με το Κέντρο Επιχειρήσεων μετά τον τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού στον Ρέντη που εξασφάλισε και παρουσιάζει το protothema.gr, φαίνεται ότι από την πρώτη στιγμή οι συνάδελφοι του τραυματία αστυνομικού του προσέφεραν τις πρώτες βοήθειες κάνοντας του τουρνικέ προκειμένου να σταματήσουν την ακατάσχετη αιμορραγία.

Ακούστε το ηχητικό:

https://imasdk.googleapis.com/js/core/bridge3.608.2_el.html#goog_121091223

«Εισέρχονται Παπαδιαμάντη. Κάνουν κίνηση μπρος πίσω» ακούγεται να λέει ένας αστυνομικός στο Κέντρο. «Ελήφθη. Έχουμε κάνει τουρνικέ στον συνάδελφο;» ρωτάει το κέντρο. (σ.σ.: το τουρνικέ είναι η χρήση ειδικού αιμοστατικού επίδεσμου που εφαρμόζεται σε περιπτώσεις αιμορραγίας από μεγάλο αγγείο). «Το έχουμε φτιάξει το τουρνικέ, του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες» απαντά ο αστυνομικός.

«Όταν έρθει 541 κίνησε κανονικά τις δυνάμεις. Βάλε μέσα τα άτομα και τα παραδίδεις στις δυο εξόδους με τις διμοιρίες. Δεν θα φύγει κανείς από το γήπεδο αν δεν λάβεις εντολή» δίνει εντολή το Κέντρο.

«Δεν μπορούμε να τον κρατήσουμε!» ακούγεται να λέει αστυνομικός. «Μας ενημερώνουν ότι σε ένα (σ.σ.: λεπτό) θα είναι εκεί», απαντά το Κέντρο για το ασθενοφόρο. 

Advertisement

Δείτε επίσης

Advertisement

ADVERTISEMENT​

Advertisement

Advertisement